“Fazla ödenen primlerinizi geri alın”

15 Aralık 2012 15:07

Isparta Güven Hukuk Derneği Başkanı Avukat Hasan Uysal, kredi kullananlara yönelik yapılan sigortada dikkat edilmesi gerektiğini belirterek; “Borcunuz bitince fazla ödenen primleri geri alın” dedi.

Bankalarla vatandaşlar arasında sorunlara yol açan hayat sigortası, tüketiciye iade ediliyor. Kredi borcunuz bittikten sonra ödediğiniz hayat sigortası primlerinizi bankanızdan iade alabilirsiniz. Bu sigortaları birçok banka zorunlu tutarken, bazıları da habersizce imza attırıyor. 1 yıldan kısa vadeli kredi çekenlere bile yıllık sigorta yapılıyor.

Bu konuda ilgili Bankaya dilekçe yazılması gerektiğini ifade eden Isparta Güven Hukuk Derneği Başkanı Avukat Hasan Uysal; “Bu konulara dikkat etmek gerekiyor. Zira, kredi vadesinden fazla ödediğiniz sigorta ödemelerinizi bankanızdan geri alabilirsiniz. Bu konuda bankaların yaptığı işlemler kadar tüketicilerin de bir takım hakları bulunmaktadır. Bankalar tarafından zorunlu tutulan hayat sigortası, yıl bazında yapılmakta olup, 13 ay vade ile kredi çeken vatandaş 24 ay boyunca hayat sigortası primi ödemek durumunda bırakılmaktadır. Kredi borcu bittikten sonra da hayat sigortası primi ödemek durumunda bırakılmak ilgili kanun uyarınca haksız şarttır ve tüketici bu primleri iade alabilmelidir. Bunun için kredi borcu biten tüketicinin, bankaya başvurarak bu parayı talep etmesi gerekmektedir” dedi. 

Bu haber 969 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...