“Çocuklarımız gelecekleriyle oynamasın”

15 Aralık 2012 15:09

ENMER Müdürü Doç. Dr. Yusuf Açıkel, yurt dışından ithal edilen oyuncakların ve özellikle Çin mallarının çocukların sağlığını tehdit ettiğini belirterek; “Bez Bebek projemizdeki ana gaye işte buydu.  Çünkü, çocuklarımız gelecekleriyle değil, oyuncaklarıyla oynasın istiyoruz” dedi.

Süleyman Demirel Üniversitesi Engelliler Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürlüğü (ENMER)’in yürüttüğü ‘Bez Bebek Geri Geliyor’  Projesi Kapsamında hazırlanan sergi geçtiğimiz günlerde 22 ve 22. Dönem Milletvekili ve Beyazay Derneği Genel Başkanı Lokman Ayva’nın da katıldığı bir törenle açıldı.

AÇIKEL; “MERKEZİMİZ ENGELLİLERE

HİZMET ÜRETMEYİ MİSYON EDİNMİŞTİR”

Söz konusu sergi ve proje konusunda açıklamalarda bulunan Süleyman Demirel Üniversitesi Engelliler Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Doç. Dr. Yusuf Açıkel; “Öncelikle merkezimizi tanıtmak istiyorum ve bu duruma nasıl gelindi onu belirtmek istiyorum. Merkezimiz 7 Mart 2005 tarihinde kurulan Engelliler Araştırma ve Uygulama Merkezi; bir disiplinler arası araştırma ve uygulama konusu olan “engellilik” hakkında akademik, bilimsel, eğitsel, kültürel, sanatsal, sportif, sosyal, ekonomik, meslekî, sağlık ve rehabilitasyon alanlarında kısaca hayata dair her alanda engellilerin yaşam standartlarını ve kalitelerini yükseltmek, sosyal yaşam içerisinde entegre ve kendi hayatlarını başkalarına bağımlı olmaksızın devam ettirebilen bir engelli profiline ulaşmak için araştırma ve uygulama faaliyetlerinde bulunmaktadır.

Merkezimiz; faaliyet düzeyini yerel ya da bölgesel olarak lokal bir tarzda sınırlı tutmamış, ulusal ve uluslararası düzeyde araştırma ve uygulama faaliyetlerinde bulunarak akredite ve saygın bir kuruluş olmayı, bunu sağlarken de engelli ve engelli yakınlarına faydalı olacak çalışmalar yapmayı kendisine misyon edinmiştir.

“AMACIMIZ; ENGELLİLER İÇİN BİR FARKINDALIK YARATMAK”

Bugüne kadar birçok bilimsel, sosyal, meslekî ve kültürel aktivite düzenlemiş ve Isparta ile bölge illerdeki engelli camiasına vizyon oluşturmak adına ışık tutmuş, lokomotif olmuş, bundan sonra da olmaya devam edecektir. Dolayısıyla Merkezimiz, insanlık var oldukça varlığı devam edecek olan engelliler için hayatı engelsiz hale getirmek amacı ile faaliyet ve çalışmalarına ara vermeksizin devam etmekte ve “Engelsiz Bir Türkiye” için tüm kamuoyundan Anayasanın âmir hükmü gereği pozitif farkındalık beklemektedir. 

“BEZ BEBEK PROJESİ İÇİN ÜÇ AYRI YERDE ATÖLYE KURDUK”

Bu bağlamda; 'Bez Bebek Geri Geliyor' adlı ekolojik oyuncak projesi, T.C. Avrupa Birliği Bakanlığı Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı (Ulusal Ajans) tarafından hibe projesi kapsamındadır. Bu proje ile; Türkiye'de ekonomik sebeplerden dolayı yoğun ilgi gören Uzakdoğu kaynaklı oyuncakların kullanımına, oyuncaklardaki kanserojen maddeli içeriklere ve ekolojik oyuncak sektörüne dikkat çekmek istedik. Dolayısıyla şiddet içeren oyuncakların çocuklarda psikolojik sorunlara yol açtığından dolayı merkez olarak bu konuda farkındalık oluşturmayı hedefledik.  Ayrıca engelli ve engelsiz tüm çocuklarla birlikte ekolojik oyuncak atölye çalışmaları ve grup etkinlikleri düzenledik. Bu kapsamda; Isparta Kız Teknik Ve Meslek Lisesi,  Isparta Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi ile Isparta Özel Eğitim ve Mesleki Eğitim Merkezi olmak üzere 3 yerde atölye kurduk. Bu proje vesilesi ile Isparta’da bulunan tüm engelli derneklerini, rehabilitasyon merkezlerini, engelli okullarını, huzurevini ve Isparta Müzesini ziyaret etme fırsatı bulduk. Ayrıca projemizi TRT 1 Elmanın Yarısı, TRT Antalya Bölge radyoları başta olmak üzere ulusal ve yerel medyada tanıttık.

“PROJE BAŞARILI OLURSA ENGELLİLER

İÇİN ATÖLYE KURULACAK”

Bu yöndeki sergimizi de 11 Aralık Salı günü 22 ve 22. Dönem Milletvekili ve Beyazay Derneği Genel Başkanı Lokman Ayva’nın da katıldığı bir törenle açtık. Sergimiz bir ay açık kalacak ve 31 Aralık 2012 tarihinde sona erecek projemizin de başarılı olması halinde, İş - Kur'un desteği ile engelliler için gelir elde edilebilecek bir atölye kurulması planlanmaktadır” dedi.

 

Bu haber 690 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...