Roserium AVM için kamulaştırma süreci başladı

15 Kasım 2016 15:37

İl Genel Meclisi Başkanı Ali Bolat, havaalanı kavşağına yapılması planlanan Roserium AVM Projesi’nde arazi kamulaştırma işlemlerinin başladığını bildirdi.

Kamu yararı yazısı burayla ilgili alındı. Isparta Süleyman Demirel Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Karabulut, gerekli çalışmaları yapıyor. Burada kamulaştırma işlemleri başlandı. Kısa süre içerisinde kamulaştırmaları tamamlayıp, zannediyorum yılbaşından önce takas işlemini meclisimize getirip, meclisimizden onayı aldıktan sonra bu işlemi gerçekleştiririz. Daha sonra yeni yerinde, yeni lokasyonda, havaalanı kavşağında Roserium Projesi’ni hayata geçirmeye başlarız diye ümit ediyorum” dedi.

Isparta’nın en büyük yatırımlarından birisi olması planlanan Roserium AVM Projesi’nde çalışmalar sürüyor. Projenin son durumu hakkında bilgi veren İl Genel Meclisi Başkanı Ali Bolat, Roserium AVM yapılacak alanda kamulaştırma işlemlerinin başladığını belirtti. Bolat, “Roserium AVM yapacağımız bizim mevcut arazimiz Isparta Organize Sanayi Bölgesi’nin genişleme alanı içerisinde kalıyordu. Kamu yararı yazısı burayla ilgili alındı. Isparta Süleyman Demirel Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Karabulut, gerekli çalışmaları yapıyor. Burada kamulaştırma işlemleri başlandı. Kısa süre içerisinde kamulaştırmaları tamamlayıp, zannediyorum yılbaşından önce takas işlemini meclisimize getirip, meclisimizden onayı aldıktan sonra bu işlemi gerçekleştiririz. Daha sonra yeni yerinde, yeni lokasyonda, havaalanı kavşağında Roserium Projesi’ni hayata geçirmeye başlarız diye ümit ediyorum. Meclisimizden onayı aldıktan sonra proje ihalesine çıkacağız. Proje ihalesinden sonra da buranın sürdürülebilir bir gelir kaynağına getirilmesi konusunda il özel idaresi yatırımlarında kullanılmak üzere faaliyete geçireceğiz” şeklinde konuştu.

 

 

Bu haber 655 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...