Kütüphane kullanıcı sayısı 130 bine ulaştı

15 Kasım 2016 15:38

Halil Hamit Paşa Kütüphanesi Müdürü Nurperi Ak, bu yıl kütüphaneye toplam 19 bin 670 kişinin üye olduğunu, kullanıcı sayısının ise 130 bin 575’e ulaştığını bildirdi. Kütüphanedeki kitap sayısının toplam 68 bin 5 olduğunu ifade eden Ak, “Ödünç verilen toplam kitap sayımız da 60 bin 117’dir” dedi.

Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü’nün ilk 3 katında faaliyet gösteren Halil Hamit Paşa Kütüphanesi, büyük ilgi görüyor. Birbirinden değerli kitapların rafları doldurduğu Halil Hamit Paşa Kütüphanesi, günde yüzlerce kitapseverleri ve öğrencileri ağırlıyor. Bu kapsamda açıklamalarda bulunan Kütüphane Müdürü Nurperi Ak, kütüphanenin 2016 yılı faaliyetlerini değerlendirdi. Ak, “Bakanlığımız tarafından yenilen kütüphanemiz çağdaş kütüphaneler arasında yer almaktadır. Merkezi yerde olması, temiz, ferah, aydınlık ve soğutma, ısıtma sistemlerinin olması nedeniyle kütüphanemiz halkımızın uğrak yerlerinden birisi olmuştur. Kütüphanemiz 3 katta hizmet vermektedir. Birinci kat çocuk bölümü, ikinci kat ödünç verme ve çalışma bölümü, üçüncü katta ise internet ve araştırma bölümümüz bulunmaktadır. İnternet hizmetlerimiz ücretsizdir. Ayrıca wifi hizmeti de vermekteyiz” dedi.

TOPLAM ÜYE SAYIMIZ 19 BİN 670

2016 yılındaki kütüphane istatistikleri hakkında bilgi veren AK, “2016 yılında toplam kitap sayımız 68 bin 5’tir. Toplam üye sayımız 19 bin 670. Toplam kullanıcı sayımız ise 130 bin 575, ödünç verilen toplam kitap sayımız da 60 bin 117’dir. Genel müdürlüğümüz ve kütüphanemiz tarafından satın alınan kitap sayımız da 7 bin 828’dir. Kütüphanemize her yıl yaklaşık 8-10 arasında kitap girmektedir. Ayrıca genel müdürlüğümüz tarafından kütüphanemiz adına alınan 284 adet çeşit dergi, 2 ulusal gazete bulunmaktadır. Yerel gazetelerin tamamı ise kütüphanemizde mevcuttur” şeklinde konuştu.

EN ÇOK OKUNAN 3 KİTAP

Ak, 2016 yılında kütüphanede okunan en çok kitapları da şu şekilde sıraladı: “Bakanlığımızın sisteminden aldığımız istatistiki verilere göre 2016 yılında kütüphanemizde en çok okunan 3 kitabımız var. Birincisi kürk mantolu Madonna, ikincisi Piraye, üçüncüsü ise Çalıkuşu oldu. Bakanlığımız tarafından satın alınarak kütüphanemize teslim edilen gezici kütüphanemiz de hizmete sunulmuştur. Ayrıca denetimli serbestlik il müdürlüğü ile yaptığımız bir protokol imzaladık. Protokol kapsamında denetimli serbestli yükümlülerine kütüphane okuma alışkanlığını geliştirmek, kütüphaneleri kullanarak topluma uyum sağlamalarını gerçekleştirmek için seminerler verilmekte ve bakanlığımız tarafından hazırlanan sıra dışı okurlar belgeseli izletilmektedir.”

 

Bu haber 791 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...