Yardım Sevenler, öğrenciler için bir araya geldi

15 Aralık 2012 15:11

Isparta Yardımseverler Derneği tarafından hafta sonu düzenlenen yemek, büyük ilgi gördü.

Barida Otel’de gerçekleştirilen yemeğe çeşitli yardım derneklerinin temsilcileri ile çok sayıda yardımsever bayan katıldı.

Isparta Yardım Sevenler Derneği Başkanı Alev Sevük, Isparta’da okuyan yaklaşık 90 lise ve üniversite öğrencisine burs verdiklerini ve yılda iki kez muhtaç kadınlara yardımda bulunduklarını belirterek, bu yemekten elde edilen gelirin de öğrencilere burs vermek için düzenlediklerini söyledi.

Başkan Sevük, yemekte yaptığı konuşmada; “Biz insanız, yardıma muhtaç insanları gördüğümüzde parçalanan bir kalbimiz var, o insanların haline ağlayan bir gözümüz var, bunların yanında o insanların yardımına koşacak ayaklarımız, yardım yapacak ellerimiz, teselli edecek dilimiz var. Aslında o kadar çok şeye sahibiz ki değerini ve kıymetini bilmeliyiz.

İhtiyacı olana yardım etmenin yeri, yurdu, orası, burası, bugünü, yarını olmaz.

Ama her yardımın hedefini belirlemek, adını koymak gerekir. Bazen ‘orası’nın adı bir hastane odası, bazen bir anasınıfı, bazen bir okul ihtiyacı, bazen bir öğrenci okutmak, bazen de fakir insanları doyurmak, o insanları giydirmek olabilir.

Zamanınızı fazla almak istemiyorum. Konuşmamı Yüce Mevla’nın sözleri ile bitirmek istiyorum.

“ Cömertlik ve yardım etmede akarsu gibi ol. Şefkat ve merhamette güneş gibi ol.

 Mal sadaka vermekle eksilmez, hayırda bulunmak malı kaybetmekten korur” ifadelerine yer verdi.

 

 

 

Bu haber 1896 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...