Davraz’a 5. Telesiyej Hattı İhalesi 22 Kasım’da

15 Kasım 2016 15:42

Dağı Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesinde 5. Telesiyej Hattı İhalesi 22 Kasım’da yapılıyor.

2.100 metre uzunluğundaki yeni hat saatte 1.500 kişi taşıma kapasiteli olacak. Proje ödeneğinin 8.5 Milyon TL’lik dilimi hazır durumda.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı; Parlamenter Süreyya Sadi Bilgiç, 2017’de yeni konaklama tesislerinin yapılabileceğini söyledi.

SUNİ KAR İÇİN GÖLET

Bilgiç, 2017’de otomatik kontrol sistemli suni karlama için 15 Milyon TL finansmanla 40 Bin M3’lük gölet oluşturulacağını kaydetti. Bilgiç, 2 Milyon yetişmiş fidan dikileceğini;. 23 KM’lik sıcak asfalt yapılacağını kaydetti.

İHALE 22 KASIM’DA

"Davraz Dağı Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesinde 5. Telesiyej Hattı İhalesi 22 Kasım’da yapılıyor. Proje ödeneğinin 8.5 Milyon TL’lik dilimi hazır. Yatırımın diğer bölümleri için de ödenek hazırlığı süreci devam ediyor. 2.100 metre uzunluğundaki yeni hat saatte 1.500 kişi taşıma kapasiteli olacak. Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı; Parlamenter Süreyya Sadi Bilgiç, Davraz Dağı Kış Sporları Turizm Merkezi’nin statüsünün değiştirildiğine atıf yaptı; Teşvik Sistemli etkin yatırımları 2017’den itibaren başlanacağını söyledi. Kültür ve Turizm Bakanlığı: Uhdesindeki "Davraz Dağı Kış Sporlar Turizm Merkezi"nin ismini: "Isparta Davraz Dağı Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi" olarak değiştirdi. Karar, Resmî Gazete’nin 6 Ekim 2016 tarih ve 29849 sayılı baskısında yayımlanarak yürürlüğe girdi. Değişiklik ile Davraz, V. Bölge Teşvik Sistemi’nden faydalandırılacak. II ve V. Bölge kazanımları grafik halinde şöyle:

4 OTEL İÇİN YER AYRILDI

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Süreyya Sadi Bilgiç, yeni konaklama tesisleri yatırımlarının 2017 yılında ivme kazanacağını söyledi. Bilgiç, şöyle dedi:    Davraz Çevre

Düzeni Revizyon Planı (1/ 25.000 Ölçekli) 31 Mart 2015’te yürürlüğe girmişti. Akabinde 1/5.000 ve 1.000 Ölçekli İmar Planı 24 Ağustos 2015’te onaylanmıştı. Bu planlar çerçevesinde 4 adet otel yapılabilecek turizm tesis alanı 3 günübirlik tesis alanı. Camii - Yönetim Merkezi - Kapalı Spor Salonu - Resmî kurum sahası - Rekreasyon alanları - Açık spor tesisleri - Yeşil alan - Gölet alanı kazandırıldı. Bu alanlarla ilgili Öze! İdare İmar Müdürlüğü, Bakanlık’tan aldığı yetkiyle imar uygulaması için hazırlıklarını bitirmiştir. Yıl içinde yapılacak imar uygulaması sonucunda parsellerin tapuları çıkartılacak. Hem özel sek¬tör hem kamu yatırımları 2017 yılı içerisinde ivme kazanacaktır."

SUNİ KAR ÜRETİMİ SİSTEMİ KURULACAK, GÖLET YAPILACAK

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Süreyya Sadi Bilgiç, 2017 yatırım planı içerisinde otomatik kontrol sistemli suni karlama projesinin de bulunduğunu kaydetti. Proje için 40 Bin M3’lük gölet yapılacak. Her 2 projenin total maliyeti 15 Milyon TL. Bilgiç, ayrıca bölgenin ağaçlandırılması için 2 Milyon yetişmiş fidan dikileceğini bildirdi. Davraz’a ulaşım sağlayan 23 KM’lik yol da gelecek sezon sıcak asfalt ile kaplanacak.

 

 

 

Bu haber 731 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...