Kendi işini kurmak isteyen engellilere proje desteği

16 Kasım 2016 18:01

Çalışma ve İş Kurumu (İŞ-KUR) İl Müdürlüğünden; Engelli ve eski hükümlülerin kendi işlerini kurmasına, engellilerin mesleki eğitim ve rehabilitasyonları ile işe uyum ve destek teknolojileri aracılığı ile istihdamlarına yardımcı olmak amacıyla, Engelli ve Eski Hükümlülere Yönelik Proje desteği ile ilgili duyuru yapıldı.

Duyuruda; “Engelli ve eski hükümlülerin kendi işlerini kurmasına, engellilerin mesleki eğitim ve rehabilitasyonları ile işe uyum ve destek teknolojileri aracılığı ile istihdamlarına yardımcı olmak amacıyla, Engelli ve Eski Hükümlülere Yönelik Proje desteği ile ilgili (2017/1. Dönem) Başvuru Rehberi Kurumumuz www.iskur.gov.tr adresinde duyurular bölümünde yayımlanmıştır.

Başvuru Rehberi ve Formuna göre hazırlanacak projeler kamu ve sosyal taraflardan temsilcilerden oluşan Komisyon değerlendirmesi sonrasında desteklenebilecektir.

Desteklenecek projeler;

1- Engellilerin kendi işini kurmalarına yönelik projeler,

2- Eski hükümlülerin kendi işini kurmalarına yönelik projeler,

3- Engellinin iş bulmasını sağlayacak destek teknolojilerine yönelik projeler,

4- Engellinin işe yerleştirilmesi, işe ve işyerine uyumunun sağlanmasına yönelik projeler,

5- Engellilerin istihdam edilebilirliklerini artırıcı mesleki eğitimine yönelik projeler.

Engellilere yönelik çalışma yapan bütün sivil toplum kuruluşları, işyerleri, üniversiteler, belediyeler ve kamu kurumları ile kendi işini kurmak isteyen engelliler projelerini 9 Aralık 2016 tarihine kadar hazırlayıp İl Müdürlüğümüze teslim edebilirler.

     Kamuoyuna önemle duyurur.

 

Bu haber 593 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...