“Ülkemizde 5 Milyon kişi Diyabet hastası”

16 Kasım 2016 18:01

14 Kasım Diyabet Günü etkinlikleri kapsamında, Isparta Devlet Hastanesi doktorları, diyabet hastalarına özel olarak hazırlanan diyabet aşuresi ikram etti.

Vücudumuzda pankreas adlı salgı bezinin yeterli miktarda insülin hormonu üretmemesi ya da ürettiği insülin hormonunun etkili bir şekilde kullanılamaması durumunda gelişen ve ömür boyu süren bir hastalık olan diyabet hastalığı için farkındalık yaratan Isparta Devlet Hastanesi doktorları, diyabet hastalarına özel olarak hazırlanan diyabet aşuresi ikram etti. Isparta Devlet Hastanesi Diyetisyeni Sema Sönmez, diyabet hastalarına verdiği bilgilerde, doğru beslenme planı, doğru egzersiz planı ve doğru ilaç tedavisi ile şeker hastalarının da diğer insanlar gibi yaşayabileceklerine yer verdi.

14 Kasım Diyabet Günü etkinlikleri kapsamında, basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Isparta Devlet Hastanesi Diyabet Hemşiresi Arzu Sert, “14 Kasım, dünyada diyabet günü olarak kutlanmaktadır. Günümüzde de diyabet farkındalık günü olarak anılmaktadır ve hastanemiz olarak bir etkinlik yaptık. Isparta Devlet Hastanesi Diyetisyeni Sema Sönmez’in desteği ile güzel bir etkinlik planladık. Diyabette farkındalık yaratmak çok önemlidir. Ülkemizde yaklaşık 5 milyon kişi diyabet hastasıdır. Bu hastalara ulaşabilmek ve hayatına dokunabilmek çok önemlidir. Yaptığımız etkinliklerle de hastalarımızın hayatında farkındalık yaratabiliriz. Burada hastalarımızın kendi hayatlarında nasıl besleneceğini öğretmeye çalışıyoruz. Şeker hastası oldukları zaman hiç şeker yiyemeyeceklerini düşünüyorlar. Doğru beslenme planı, doğru egzersiz planı ve doğru ilaç tedavisi ile şeker hastaları diğer insanlar gibi yaşayabilirler” ifadelerini kullandı  

 

 

Bu haber 703 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...