Elma’nın Oscar’ları yarın sahiplerini bulacak

15 Aralık 2012 15:17

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının desteğiyle, Eğirdir Kaymakamlığı ve Eğirdir Platin Elma Derneği işbirliği ile düzenlenen 1. Ulusal Platin Elma Ödülleri yarın sahiplerini bulacak. Ödül Törenini Ünlüm Sunucu Vatan Şaşmaz sunacak.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın desteğiyle tüm Türkiye’de elma sektörüne emek verenlerin ödüllendirileceği, bu yıl ilk defa Eğirdir Kaymakamlığı ile Platin Elma Derneği işbirliğiyle Isparta’da düzenlenen Platin Elma Ödül Töreni 18 Aralık 2012 Salı günü Ünlü Sunucu Vatan Şaşmaz'ın katılımıyla Barida Hotel'de gerçekleştirilecek.

Platin Elma Oscarları konusunda açıklama yapan Eğirdir Kaymakamı Yalçın Yılmaz, kategorilerin 10 dalda yapılacağını belirterek şu ana kadar elma üreticisi çok sayıda ilden müracaatların geldiğini ifade etti.

Kaymakam Yılmaz, 1 Ulusal Platin Elma Ödülleri kategorilerini şöyle açıkladı;

1- Duayen ödülü (Hoca, çiftçi, ziraat mühendisi dernek üyelerinin katılımıyla gerçekleşecek)

2- Ar-Ge (Yeni üretim teknikleri, sulama, hasat, konularında profesyonel kişi ve kurumlar)

3- En İyi Bahçe Tesisi,

4- Yılın İhracaatçısı Ödülü (Elmayı yurt dışına pazarlayanlar, ihracaatçılar ve ihracaatçılar birliklerinden alınan rakamlarla tespit edilecek olan kişi ve kurumlar)

5- Elmadan Mamül Madde Üreten Sanayi Üreticisi,

6- En iyi Üretici Örgütü (Tarımsal amaçlı örgütler olabilir, üretim ve dernek ile uğraşanlar olabilir)

7- İnovazyon (Yeni ve değişik bir şey yapmak),

8- Elma Belgeseli,

9- Elma Görseli Tasarım Ödülü (Afiş, grafik vb. argümanlarla elmayı görselleştirmek)

10- En İyi Kadın Üretici Ödülü.

11- Jüri Ödülü.

Kaymakam Yılmaz, Türkiye’de elmanın Amasya ile tanındığı algısının yanlış bir algı olduğunu belirterek, elma üretim kapesitesini şöyle açıkladı: “Türkiye’de elma üreten illerimizin içerisinde Yüzde 21.13’lük bir oran ile Isparta’mız ilk sırada yer almaktadır. Yüzde 11 ile Niğde, yüzde 9 ile Denizli, yüzde 8 ile Antalya, yüzde 0.88 Amasya illeri yer almaktadır. Yani bundan da şu anlaşılmaktadır ki Türkiye’de 4 elmadan birini Isparta yetiştiriyor” dedi. 

Bu haber 996 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...