Vali Günaydın vatandaşların sorunlarını dinledi

17 Kasım 2016 18:13

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun geçtiğimiz günlerde tüm illerde Valilerin halkla buluşacağını açıklaması ve bu doğrultuda Valiliklere gönderilen genelge kapsamında Isparta Valiliği’nde ilk ‘Halk Günü’ dün gerçekleştirildi. Bundan böyle, Valilikte her hafta Çarşamba günleri 10.00 ila 12.00 saatleri arasında Halk Günü yapılacak.

Gül Toplantı Salonunda gerçekleştirilen ‘Halk Günü’ne vatandaşlar tarafından gösterilen ilgi az oldu. Valilik koridorları vatandaşlarla dolması beklenirken, sadece 15 – 20 vatandaş derdini anlatmak üzere Valiliğe geldiği dikkat çekti. 

Uzun yıllar sonra dünden itibaren yeniden başlayan Halk Günleri uygulamasında, Vali Şehmus Günaydın, iki saat süresince sorunlarını anlatmak üzere gelen vatandaşları dinledi. Vali Günaydın, Gül Toplantı Salonunda Halk Günü yaparken yanında Vali Yardımcısı Şeref Cengiz Kayacan, Yazı İşleri Müdürü ve İşkur İl Müdürü Hüseyin Ergin de hazır bulundu. Vatandaşların sorunlarını dinleyen Vali Günaydın, sorunların çözümü konusunda beraberindeki kurum amirlerine talimatlar verdi. Halk gününde Vali Günaydın’a sorunlarını anlatan vatandaşlar özellikle iş talebi, konut mağduriyeti ve bireysel ekonomik sıkıntılarının çözümü noktasında destek istediler.

Vali Şehmus Günaydın, söz konusu uygulama ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; “Bundan böyle vatandaşlarımızın istek ve arzularını, sorun ve dertlerini dinleyeceğiz. Bu uygulamayı her hafta Çarşamba günü saat 10.00 ila 12.00 saatleri arasında yapacağım. Tabi buradan, ‘Başka zaman Vali ile görüşemeyecek miyiz?’ sorunu veya endişesi çıkarılmasın. Diğer günlerde de yani 7 gün boyunca vatandaşlarımla görüşeceğim. Ancak, bu Halk Günü’nde yani her hafta Çarşamba günleri bahsetmiş olduğum saatler arasında vatandaşlarımızla görüşeceğim.

Bu görüşmelerde vatandaşlarımızın yaşadıkları sorun ve sıkıntıları dinleyerek burada ilgili kamu kurum ve kuruluşlarımızın müdür ve yetkililerine ileterek bu sorunların çözümü için çaba göstereceğiz. Tüm kurumlarımız halkımızın hizmetindedir. Vatandaşlarımız, acil bir durum olduğunda Halk Günü yaptığımız gün ve saatler dışında da bana ulaşabilirler. Vatandaşlarımızın derdi bizim derdimizdir. Onları çözmek de görevimizdir” dedi.

Bu haber 693 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...