Doğa Okullarından organ bağışına destek

18 Kasım 2016 16:41

Doğa okulları tarafından Isparta kampüsünde, Biyoloji kulübünün organize ettiği organ bağışının önemini öğrencilere aşılamak amacıyla seminer düzenlendi.

SDÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesi Organ Nakli Merkezi Koordinatörü Mehmet Zeki Er tarafından 3-9 Kasım organ bağış haftası sürecince Isparta Doğa Okulunda ORGAN BAĞIŞI ve ORGAN NAKLİNİN ÖNEMİ konulu bilgilendirici ve etkili bir sunum gerçekleştirildi.

Öğrencilere organ bağışının önemi anlatılırken organ bağışı ile kurtulan hayatlara insanlara dikkat çekilerek Isparta'nın bu konudaki yeri öğrencilerle birlikte tartışıldı.

Seminer de Isparta'da kurulmuş ve dört nakil birden yapan Türkiye’deki hastaneden biri olan SDÜ Organ Nakil Merkezinin artık Isparta'ya değil bölgeye hizmet verdiğine de dikkat çekildi.

Mehmet Zeki Er Duyarlılık şart Unutmamamız gereken en önemli husus bir gün bizimde organ nakline ihtiyaç duyabileceğimizdir. Bunun bilincinde organ bağışının önemini vurgulamak duyarlılığı en üst seviyeye çıkarmak ve bu konuda merkez olarak üzerimize düşen görevleri gerçekleştirebilmek en temel hedefimizdir.

Cennette organlarımıza ihtiyacımız olmayacak ihtiyacı olanlar burada ve kurtulan bir kişi olmayacak, kurtulan o kişi ölmesin diye bekleyen anneler, babalar, çocuklar olacak yani ocaklar olacak.

Isparta Doğa Okulları Biyoloji kulübünün organizasyonu ile gerçekleşen seminer Doğa Okulu Öğrencilerinin sorularıyla soru-cevap yapılarak sona erdi.

Bu haber 626 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...