“Karma eğitim İmam Hatip ruhuna aykırı”

19 Kasım 2016 13:49

İmam – Hatip Okulları Platformu İl Temsilcisi Abdurrahman Akçil, gerek İmam – Hatip Ortaokullarında gerekse İmam – Hatip Liselerinde kız – erkek birlikte eğitim görmesine velilerden tepki geldiğini ve kız öğrencilerin ayrı yerde, erkek öğrencilerin ayrı okullarda okuması için çalışma başlattıklarını söyledi.

İmam - Hatip Okulları Platformu Isparta İl Temsilciliği Yönetim Kurulu toplantısı, İl Koordinatörü Abdurrahman Akçil başkanlığında gerçekleştirildi. Önceki akşam saat 20.00'de Belediye İşhanı 2. Katında düzenlenen toplantıya; İl Koordinatörü Akçil'in yanı sıra Diyanet – Sen Isparta Şube Başkanı Osman Akçil ve Isparta Merkez'deki İmam – Hatip Ortaokulu ile İmam – Hatip Lisesi Müdürleri katıldı.

AKÇİL; “KARIŞIK EĞİTİME VELİLER TEPKİLİ”

Düzenlenen toplantıda konuşan İmam - Hatip Okulları Platformu İl Koordinatörü Abdurrahman Akçil, konuşmasında İmam – Hatip Okullarındaki kaliteyi ve bu okullara olan ilgiyi artırmak için yeni uygulama ve projeler üzerinde çalıştıklarını söyledi. Akçil konuşmasında; “Bilindiği gibi günümüzde bir çok İmam – Hatip Lisesinde kız – erkek karışık eğitim görüyor. Ortaokullarda ise bu yıllardır böyle uygulanıyor. Gerek İmam – Hatip Ortaokullarına gerekse İmam – Hatip Liselerindeki bu durum öğrenci velileri tarafından tepkiyle karşılanıyor. Çünkü, özellikle kız çocuğu olan veliler çocuklarının sadece kızların eğitim gördüğü İmam – Hatip okulunda okumasını istiyor. Mantıken düşündüğümüzde son derece haklılar.

“İMAM – HATİPLERDE KIZ – ERKEK AYRIMI YAPILMALI”

Bizde, öğrenci velilerinden gelen bu tepki ve talepler üzerine İmam - Hatip Okulları Platformu Isparta İl Temsilciliği olarak bir çalışma başlattık. İmam – Hatip Ortaokulu ve İmam – Hatip Liselerinin karma eğitimden kız – erkek ayrı eğitime geçirilmesi noktasında yetkililer merciinde girişimlerde bulunuyoruz.

“TOPLUMDAKİ YANLIŞ  ALGIYI YIKMAK İSTİYORUZ”

Burada amacımız, kızların ayrı, erkeklerin ayrı bir şekilde okumalarını sağlayarak hem olumsuz olaylara meydan vermemek hem de İmam – Hatip Okullarındaki eğitim kalitesini artırmaktır. Malum, toplumumuzda İmam – Hatip Okulları sanki ikinci sınıf okullar olarak görülmektedir. Veliler genelde çocuğu iyi konumda ise Fen Lisesi gibi okullara göndermekte, kötü konumda yani daha düşük seviyede ise İmam – Hatip Okullarına göndermektedir. Biz bu olguyu ve algıyı ortadan kaldırarak seviyesi en iyi düzeyde olan bir öğrencinin bile İmam – Hatip Okuluna gönderilmesi gerektiğini topluma yerleştirmek istiyoruz. Bunun için çalışıyoruz.

“ÖĞRETMENLER GÖREV YAPTIKLARI  OKULUN RUHUNA AYKIRI HAREKET  ETMEMELİDİR”

Tabi bir diğer konu da, bu algı sadece velilerde yok. Üzülerek söylemek istiyorum ki, İmam – Hatip Okullarımızda görev yapan bir çok öğretmende bile bu algı var. Hatta, bazı öğretmenlerin yüksek seviyedeki öğrencilere 'Neden bu okula geldin, Fen Lisesine falan gitseydin ya' diye yönlendirmede bile bulunduğunu biliyoruz. Böyle şeyler son derece yanlıştır. İmam – Hatip Okullarında görev yapan öğretmenler görev yaptıkların okulun ruhuna aykırı hareket edemez, etmemelidirler” dedi.

MÜDÜRLER, GÖRÜŞ VE ÖNERİLERİNİ SUNDU

Toplantıda daha sonra, toplantıya katılan İmam – Hatip Ortaokulu ve İmam – Hatip Lisesi Müdürleri tek tek söz alarak konu hakkında görüş ve önerilerini Başkan Akçil'e sundular. Toplantı, karşılıklı istişarelerle sona erdi.

 

 

Bu haber 599 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...