“Doğal güzellikleri ve tarihi ile önemli bir yer, tanıtım yapılması gerekli”

19 Kasım 2016 13:53

Davraz Turizm Çalıştayı'na katılan Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, Isparta'nın havası ve suyu ile yaşanılacak aynı zamanda yaşlanılacak bir yer olduğunu söyleyerek, Dünyanın gıpta ile baktığı gül ile göllerin, lavantanın ve Aziz Paul Yolu'nun Isparta'da olduğunu ve bu değerlerin turizm açısından önemli olduğunu ifade etti. 

Isparta turizminin tanıtılması ve sahip olunan potansiyelin harekete geçirilmesi amacıyla Isparta Valiliği öncülüğünde Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA), Süleyman Demirel Üniversitesi ve Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği TÜRSAB işbirliğinde Davraz Turizm Çalıştayı düzenlendi.

Çalıştaya, Vali Şehmus Günaydın, AK Parti Milletvekili Said Yüce ve TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörü İlker Çarıkçı, TÜRSAB Yönetim Kurulu üyeleri ile üye seyahat acenteleri ve Isparta ili turizm sektörü temsilcileri ile akademisyenler katıldı.

Çalıştayın açılış konuşmasını yapan Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı Genel Sekreter Vekili Abdullah Madenci, yapılan çalıştayın hedefini anlattı.

Madenci “İlgili kurum ve kuruluşların sunumları ile katılımcıları bilgilendireceği açılış toplantısıyla başlayıp gün boyu sürecek çalıştayda, 4 ana konu başlığında çalışma grupları oluşturuldu. Çalışma gruplarında Isparta turizm sektörüyle ilgili kurum ve kuruluşların temsilcileri, akademisyenler ve tur operatörlerinin beyin fırtınası yapacak. ‘Isparta Davraz Spor Turizmi’, ‘Isparta Agro Turizmi (Yeni başlayan Gül, Lavanta, Kiraz çiçeği gibi)’, ‘Isparta Kültür ve İnanç Turizmi (Demokrasi Müzesi, Barla, Yalvaç Psidia gibi)’ ile ‘Isparta Sağlık ve Doğa Turizmi (Özel ve kamu hastanelerinin yanısıra Yazılı Kanyon, Kovada, Kızıldağ ve Gölcük gibi değerlerimiz ışığında)’ çalışma gruplarında; katılımcılar; Isparta turizm potansiyelinin etkin değerlendirilmesinin analizini yaparak, turizmle ilgili ihtiyaç, sorun ve çözüm önerilerinin tespit edilmesi ile yol haritasının ne olacağına ilişkin görüş ve önerilerini sunacak.” dedi

Türkiye'nin bölgelerini birleştirmek gibi bir sorumluluk yüklendiklerini belirten TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, Isparta'nın doğal güzellikleri ve tarihi ile çok önemli bir yer olduğunu ancak tanıtımının yapılmasının gerektiğini dile getirdi. Türkiye'nin bölgeleriyle birbirine bağlanmasının turizm açısından çok önemli çıktılar sağlayacağını kaydeden Ulusoy, Avrupa'nın hiçbir ülkesinde nüfusa oranla 53 havalimanının bulunamayacağını anlattı.

"ÜLKEDEKİ BİRLİK VE BERABERLİĞİN DEVAM ETMESİ ŞART"

Türkiye'nin, 53 havalimanı ile havadan birbirine bağlandığını söyleyen Ulusoy, "Türkiye'nin THY ve özel firmalar ile 180 uçağı var. Böylece Avrupa'nın en büyük filolarından biri. THY'nin taşıdığı yolcu sayısı 2000 yılında 1 milyon 400'ken 2015 yılında 14 milyona ulaştı. Türkiye, geçmişte turist bekleyen, dövize ihtiyaç duyan ve 70 sente muhtaç bir ülkeyken bugün yurt dışında turist gönderen bir ülkedir. Yurt içi ve dışında gezen turist sayımız 16,5 milyon ve bunların 9 milyonu yurt dışına gitti. Türkiye'nin bu durumu bazı ülkeleri rahatsız etti. Türkiye'nin bu olumlu gidişatının devam etmesi için ülkedeki birlik ve beraberliğin devam etmesi şart" dedi.

Isparta'nın havası ve suyu ile yaşanılacak aynı zamanda yaşlanılacak bir yer olduğunu söyleyen Ulusoy, dünyanın gıpta ile baktığı gül ile göllerin, lavantanın ve Aziz Paul Yolu'nun Isparta'da olduğunu ve bu değerlerin turizm açısından önemli olduğunu söyledi.

“ISPARTA POTANSİYELİ DEĞERLENDİRİLMELİ”

Isparta Valisi Şehmus Günaydın da, Isparta'nın tarihi ve doğal güzellikleri ile turizm açısından önemli bir yer olduğunu belirterek, Isparta'nın istenilen turist sayısına ulaşmasında bölgesel bir planının uygulamasının hayati olduğunu, Antalya ile bağlantılı bir planla Isparta'ya 1 milyon turistin gelebileceğini iletti.

 Isparta Milletvekili Said Yüce ise Isparta'da turizm gelişimi açısından önemli bir potansiyele sahip olduğuna dikkat çekerek, bunun değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı. Yüce, "Bunun için üzerimize düşen görevi yapmaktan çekinmeyeceğiz. Isparta'da turizmin geliştirilmesi için tüm paydaşların birlikte çalışması önemli" diye konuştu.

Bu haber 783 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...