“Isparta turizmde çok önemli potansiyellere sahip”

21 Kasım 2016 17:54

TBMM’de devam eden Plan Bütçe Komisyonundaki çalışmaları nedeniyle Davraz Turizm çalıştayına katılamayan Ak Parti Milletvekili ve TBMM Plan Bütçe Komisyonu Başkanı Süreyya Sadi Bilgiç gönderdiği mesajda “Isparta turizmde çok önemli potansiyellere sahip. Bünyesinde bir değil birkaç destinasyonu barındıran ender illerimizden birisidir” dedi.

TBMM Plan Bütçe Komisyonu Başkanı Süreyya Sadi Bilgiç, Davraz Turizm Çalıştayına gönderdiği mesajda “Sadece Isparta için değil, Türkiye için çok önem taşıyan turizm sektörünü belirli bir alana sıkışmış olmaktan kurtarıp, Türkiye topraklarına yaymamız ve çeşitlendirmemiz gerekiyor. Bugünkü Çalıştay ve Isparta’nın turizm potansiyeli buradan hareketle aslında ülkemiz için bir çıkış yolu olabilir. Turizm anlayışını genel manada kum, güneş turizmine sıkıştırmamalı. Doğa, kültür ve tarım ve benzeri alanları çoğaltmalı ve desteklemeliyiz. Bu ihtiyaç özellikle Rusya kriziyle bir kez daha ortaya çıkmıştır” dedi.

Isparta turizmde çok önemli potansiyellere sahip olduğunu belirten Bilgiç mesajda gönderdiği şunlara yer verdi. “Bünyesinde bir değil birkaç destinasyonu barındıran ender illerimizden birisidir. Davraz Kayak Merkezi ile kış sporlarına, gül, lavanta bahçeleri, halısı, sosyal ve kültürel turizme, Barla ve Psidia Antioch’sı ile inanç turizmine, Kızıldağ, Gölcük, Yazılı Kanyonu, Kovada Milli Parkı ve sağlık tesisleriyle, sağlık ve doğa turizmine, Eğirdir Gölü ile yaz turizmine ev sahipliği yapabilecek bir ilimizdir. Bu bahsettiğim değerler sadece Türkiye’de değil dünyada ender bulunabilen özelliklere sahip değerlerdendir. Bu sebeple bu potansiyelin harekete geçirilmesi ve turizm sektörüne aktif olarak katılması gerekmektedir. Bizler de turizme yatırımı aralıksız sürdürmekte ve şartları en iyi hale getirmek için çaba sarf etmekteyiz. Davraz Kayak Merkezi’nden Barla’ya, Eğirdir’den Kızıldağ’a Psidia Antioch’ya ya kadar yapılan yatırımlar en güzel göstergelerdir. Sektörün önde gelen isimler olan siz değerli arkadaşlarımızın bu potansiyellerin tanıtılması ve aktif olarak değerlendirilmesinde önemli görevleriniz olacaktır. Isparta olarak desteklerinizi beklemek en doğal hakkımız olsa gerek. TBMM Plan Bütçe Komisyonu’ndaki 2017 bütçe görüşmeleri nedeniyle Çalıştaya katılamamanın üzüntüsünü yaşıyorum. Çalıştayın ilimiz ve ülkemize hayırlı getirmesini temenni ederken, Çalıştayın düzenlenmesinde başta Sayım Valim olmak üzere tüm arkadaşlara TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy beye ve yönetim kuruluna ve değerli katılımcılara sevgi ve saygılarımı sunarım.”

Bu haber 566 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...