“Fuarımızı Uluslararası alana taşımamız gerekiyor”

21 Kasım 2016 17:55

Isparta Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Adar, 24­27 Kasım tarihleri arasında düzenlenecek olan ‘Yayla Şartlarında Tarım ve Hayvancılık Fuarı'na 100’ün üzerinde firma katılacağını bildirdi. Fuarı bölgeye hitap ettiğini ifade eden Adar, “Fuarımızı daha da ileri götürüp uluslararası fuara taşımamız lazım” dedi.

Isparta Ticaret Borsası bu yıl 20’inci yaşını kutlayacak. Borsa’nın geleneksel olarak her yıl düzenlediği Yayla Şartlarında Tarım ve Hayvancılık Fuarı ise 12 yaşında. 24­27 Kasım tarihleri arasında Batkent Mahallesi’ndeki Gökubbe Fuar Merkezi’nde düzenlenecek fuara 100’ün üzerinde firma katılacak. Fuar hakkında bilgi veren Isparta Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Adar, şunları söyledi: “Isparta Ticaret Borsası 1996 yılında kuruldu. 20 yaşına geldi. Fuarımızın da 12’inci yılı.

Fuarımız 12 yıl Süleyman Demirel Kongre Merkezi’nde yapılıyordu. Her fuar açılışında fuar alanının yetersizliğinden bahsettik. Buradaki yetkililerde bizim çağrımıza kulak vererek, fuarların ne kadar etkili olduğunu konuşarak, görerek Isparta Belediye Başkanımız Gökkubbe Fuar Alanı kazandırdı. Kendisine teşekkür ederiz.

KABUĞUMUZU YIRTMAMIZ LAZIM

Isparta’nın kabuğunu yırtması lazım. Ticaret Borsası olarak sloganımız Tarımla Sanayileşen Isparta. Tarım var ama arazilerimizin ne kadarını kullanıyoruz.

Tarımla birlikte sanayileşmenin de önünü açmak gerekiyor. Burada da Borsa olarak 24­27 Kasım’da düzenleyeceğimiz fuara herkese davet ediyorum. Teknoloji her gün gelişiyor. Yeni çıkan tarım ürünleri, tarım aletleri, fidanlar, damlama sulama sektörü, fideleme sektörü gibi sektörler Isparta’nın ayağına geliyor. Sadece Isparta ile bağlı kalmıyor, Burdur, Burdur’un ilçeleri, Antalya, Konya, Akşehir, Afyonkarahisar ve Denizli’den de katılımcılar var. Fuarımız bölgenin fuarı oldu.

Fuarımızı daha da ileri götürüp uluslararası fuara taşımamız lazım. yurtdışından da üreticileri çağırıp dünyanın hayvancılık ve tarımda geldiği son noktayı burada göstermemiz gerekiyor. Bankacılık sektörü de fuarımız da olacak. Tarımı destekleyen bankalarımız orada stant açacaklar. 100’ün üzerinde firma katılacak.”

 

 

Bu haber 648 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...