‘İçimizdeki Kahramanlar’ O GECEYİ anlattı

21 Kasım 2016 17:57

İçimizdeki Kahramanlar, 15 Temmuz gecesi hainlere karşı verdikleri demokrasi mücadelesini anlatmak için Isparta'daydı. 15 Temmuz gecesi Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ)’ne karı kahramanlık örneği sergileyen Hakan YİĞİT, Abdullah İRGİN ve Adviye GÜL, yaşadıklarını anlattı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yürütülen ‘Tecrübe Konuşuyor İçimizdeki Kahramanlar’ projesi kapsamında, Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Prof. Dr. Lütfü Çakmakçı Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen etkinliğe, Vali Şehmus Günaydın, Milletvekili Said Yüce, gaziler Hakan Yiğit, Abdullah İrgin ve Adviye Gül ile öğrenciler katıldı.

Gazi Hakan Yiğit, FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Ankara'da olduğunu, o gece kendisine gelen bir telefonla darbe girişimini öğrendiğini söyleyerek; şöyle konuştu: "Allah o geceyi bir daha yaşatmasın, ama hazır olacağız. Müslüman diri olacak. O gece üzerimizden sabaha kadar F-16'lar uçtu. Hani bir Rus uçağı olsaydı 'elin gavuru vurdu, geçti' derdik. Bir Yunan olsaydı 'Bir Yunan vurdu geçti' derdik, ama silah bizimdi, uçak bizimdi. Bilemedik ve orada binlerce insan olmaya başladık. Ne sattığımız tarlada, ne de verdiğimiz kanda gözümüz var. Bu ülke insanlarının mayası sağlam. O gece 'okçular tepesi asla boş kalmayacak' dedik ve boş bırakmadık."

14 yaşındaki Gazi Adviye Gül ise o gece ihanetin, hainliğin en uç noktalarını yaşadıklarını belirterek,  ancak milletin birlik ve beraberlik içinde neler yapabileceğini de o gece gördüğünü ifade etti.

O gece ailesiyle birlikte evde olduğunu, darbe girişimini televizyondan öğrendiğini anlatan Gül, o andan itibaren dışarı çıkmak istediğini, ancak ailesinin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasını beklediğini kaydetti. Gül, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasının ardından abdestlerini alarak İstanbul Büyükşehir Belediyesi önüne gittiklerini söyledi.

O gece karşılaşacakları askerlerin kendi askerleri olacağını ve kendilerini vurmayacaklarını düşündüğünü dile getiren Gül, her şeye rağmen çıkarken annesine 'biz orada ölürsek şehit olur muyuz?' diye sorduğunu, annesinin de kendisine "Biz oraya vatanımız için gidiyoruz, ölürsek şehit, kalırsak gazi oluruz." dediğini aktardı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi önünde askerlerle karşılaştıklarını ifade eden Gül, şunları söyledi:

"Orada aramızda görünmeyen bir sınır vardı. Onlarla konuşup bunları neden yaptıklarını sormak istedim, ama benden önce gidenler bir netice alamadı. Çünkü onların gözü her şeye kapalıydı. Amaçları bizi vurmaktı ve bunu yaptılar. Bizim korkup çekilmeyeceğimizi anladıklarında bize ateş etmeye başladılar. Ben de o esnada kolumdan vuruldum. Onlar bizim canlarımızı acıtacaklarını zannediyorlardı, ancak benim ve benim gibi gazilerle şehitlerin gururla taşıyacağı bir madalya taktılar. Gazi olduğum için çok şükrediyorum. Onlarla mahkemede inşallah yüz yüze gelme şansım olur. Onların gözlerinin içine bakıp, 'Siz daha 14 yaşındaki kızla baş edemediniz, nasıl bu ülkeyi ele geçirecektiniz' demek isterim."

Genelkurmay Başkanlığı binasında gazi olan Abdullah İrgin ise Edirne'de yaşadığını, ancak o gece bir iş için Ankara'da bulunduğunu belirterek, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ın rehin alındığının söylenmesi üzerine Genelkurmay Başkanlığı binasına gittiğini anlattı.

Oraya gittiğinde başkanlığın demir parmaklıların yıkıldığını gördüğünü ve Akar'ın serbest bırakılması için hainlerle görüşmek için binanın bahçesine girdiğini ifade eden İrgin, daha sonra bir camı kırarak binaya girdiklerini anlattı. Akar'ın odasını ararken dışarıdan silah sesleri geldiğini söyleyen İrgin, şöyle dedi:

"Dışarıdaki insanları biz içeriye çağırıyorduk. Hainler bahçedeki insanları taramaya başladılar. Resmen zevkine insanların üzerine ateş ettiler. Biz Akar'ın odasını ararken bir kapının ardından bize ateş edildi. Ben de orada kolumdan ve bacağımdan yaralandım. Bizle birlikte olan bir kardeşimiz önce bacağından kurşun yedi, yere düştü. İkinci mermi ise başına isabet etti ve şehit oldu."

Konuşmaların ardından Vali Şehmus Günaydın tarafından Ispartalı 15 Temmuz gazisi Burak Kocabaşa Türk bayrağı hediye etti. Gelen konuklara da Türk bayrağı hediye edildi.

Bu haber 732 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...