‘İzin vermeyeceğiz’

22 Kasım 2016 18:09

CHP İl Kadın Kolları Başkanı Şaziye Oğuz, TBMM’de AK Partili milletvekillerinin cinsel istismar ile ilgili verdiği önergeye tepki gösterdi. Oğuz, “Mecliste sunulan önerge ile tecavüz suçlularının aklanmasının önü açılmaya çalışılmakta, taciz ve tecavüz meşrulaştırılmaya çalışılmaktadır” dedi.

Türk Ceza Kanununda, Cinsel istismar suçunda mağdur ile failin evlenmesi halinde fail hakkında hükmün açıklanmasının geri bırakılması veya cezanın ertelenmesine imkan veren düzenleme TBMM Genel Kurulu’nda büyük tartışmalara yol açmıştı. Önergeye göre 16 Kasım'dan önce "cebir, tehdit hile veya iradeyi etkileyen başka bir neden olmaksızın" işlenen cinsel istismar suçlarında mağdurla evlenen saldırganların cezası ertelenebilecek. CHP İl Kadın Kolları Başkanı Şaziye Oğuz, bu önergeye sert tepki gösterdi. Oğuz, “AKP iktidarında, her geçen gün kadını yok sayan yasalarla, önergelerle, karşı karşıya kalıyoruz. Mecliste sunulan önerge ile, tecavüz suçlularının aklanmasının önü açılmaya çalışılmakta, taciz ve tecavüz meşrulaştırılmaya çalışılmaktadır” diye konuştu.

 BU ÖNERGE DERHAL GERİ ÇEKİLMELİDİR

“AKP’yi samimi olmaya davet ediyoruz” diyen Oğuz, konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı: “Sokaklarda tecavüze idam diye çığırtkanlık yapıyor, Mecliste tecavüze indirim istiyorsunuz, tecavüzcüyü ödüllendiriyorsunuz...Tecavüzü ve çocuk evliliklerini normalleştiriyorsunuz, Tecavüzcüyü ödüllendirip, hayat boyu tecavüz edebilmenin yolunu açıyorsunuz... Tecavüzler, tacizler, AKP hükümetinin koruması ile her geçen gün giderek artmaktadır. AKP’nin, bu önergesi ile çocuk cinsel istismarı başta olmak üzere, zorla erken evlendirilmelerin önü açılmaktadır. İnsan olan herkesin vicdanını yaralayan bu önerge derhal geri çekilmelidir.

YASALAR, AHLAKA VE TOPLUM VİCDANINA AYKIRI OLAMAZ

Düşünsenize;  vücudunuzda, aklınızda, yüreğinizde, kara bir leke bırakan adamla evlenmek zorunda kalacaksınız. Bu ahlakla, vicdanla açıklanabilecek bir durum değil iken,yasa ile meşru hale getiremezsiniz.Yasalar, ahlaka ve toplum vicdanına aykırı olamaz...  Mağdurun suçluyla yaşamasının sonucu oluşacak onarılmaz yaralarını, sarmaya, yasalarınızın gücü yetecek mi? Biz CHP'li kadınlar tacizi, tecavüzü, çocuk istismarını AK-lamanıza izin vermeyeceğiz.

SEN YOKSAN BİR EKSİĞİZ

Bu nedenle, Tacizi ve tecavüzü meşrulaştıran AKP’nin Önergesine, hayır demek için, Yeter artık! Tacizi tecavüzü meşrulaştırma, önle!...durdur!...demek için, sadece kadın olma paydasında, bu mücadelede bende varım diyen, bütün kadınları, Sivil toplum kuruluşlarını ve dernekleri, 22.11.2016 (Salı Günü) saat 10.30’da Meclis Dikmen kapısında, Buluşmaya çağırıyoruz. Yarın Çok geç olabilir...Sen yoksan bir eksiğiz...”

 

Bu haber 617 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...