Eğirdir’de Öğrenciler tasarrufu “Bütçe Defteri” ile öğrenecek

22 Kasım 2016 18:11

Malum günümüz ekonomisinde büyüme tüketime dayalı olunca bilinçsizce yapılan harcamalar kar-zarar dengesini bozabilmektedir. Sarsılan bütçeler diğer ayların giderlerinden aktarılmakta, kredi kullanımları çoğalmakta ve buna bağlı olarak eksi hesaba düşülerek ebeveynler çıkmaza sürüklenmektedir. Bununla birlikte aile içi sorunlar, gerilimler çoğalmakta ve bunun sonucunda depresif mutsuz aile bireyleri ve çocuklar yetişmektedir. Hatta aile içi şiddete ve boşanmalara kadar olumsuz sonuçlar meydana gelmektedir.

Bütün bu olumsuzlukları önlemek için Eğirdir Kaymakamlığınca proje geliştirildi. Kaymakamlıkça yürütülen proje kapsamında 4’üncü sınıftan itibaren 12’inci sınıfa kadar okuyan her öğrenciye 20 yapraklı “Öğrencinin Bütçe Defteri” dağıtıldı.

Amaç; Öğrencilere küçük yaşta tasarruf bilinci aşılamak, kar-zarar dengesini öğretebilmek.

Eğirdir Mustafa Çetinkaya İlk ve Ortaokulunda düzenlenen proje tanıtım programında açıklamalarda bulunan Eğridir Kaymakamı Abdullah Akdaş; Küçük yaşta kazanılan alışkanlıkların hayat boyu devam ettiğini belirterek; “Bu tespit doğrultusunda öğrencilere ekonomik tutumluluk ile birlikte öncelikli ihtiyaçları daha doğru belirleme alışkanlığı kazandırmayı amaçlıyoruz. Bu hedef doğrultusunda çocuklarımıza küçük yaşta muhasebe ve bütçe bilincini oluşturarak bilinçli harcama yapma alışkanlığı kazandırmak istiyoruz” dedi.

Projede çocukların sağlıklı beslenebilmelerini de amaçladıklarını belirterek sözlerine devam eden Kaymakam Akdaş; “Düzenli olarak tutulan bütçe defteri sayesinde çocuklarımızın en çok hangi gıdalara harcama yaptıklarını görerek sağlıklı beslenip beslenmediklerini tespit edeceğiz ve çocuklarımızı ona göre yönlendireceğiz” dedi.

Son olarak ilçe genelinde 4 bin adet kitapçık dağıttıklarını belirten Kaymakam Akdaş; Projenin fikir babası olan Yüksek Mali Müşavir Veli Gök’e teşekkür ederek; “Bu proje Türkiye’ye örnek olabilecek bir projedir. İnşallah yavrularımız bu sayede tasarruf alışkanlığı kazanır” dedi.  

 

Bu haber 683 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...