“Yasalar, ahlaka ve toplum vicdanına aykırı olamaz”

23 Kasım 2016 18:50

CHP Isparta Kadın Kolları Başkanlığı, dün Türk Ceza Kanununda, Cinsel istismar suçunda mağdur ile failin evlenmesi halinde fail hakkında hükmün açıklanmasının geri bırakılması veya cezanın ertelenmesine imkan veren düzenlemeyi protesto etti.

Dün saat 13:00’te Kaymakkapı Meydanı’nda gerçekleştirilen basın açıklamasında, söz konusu yasa tasarısı önergesinin geri çekilmesi istendi.

CHP İl Kadın Kolları Başkanı Şaziye Oğuz; “Tacizi ve tecavüzü meşrulaştıran AKP’nin Önergesine, hayır demek için, Yeter artık! Tacizi tecavüzü meşrulaştırma, önle!...durdur!...” dedi.

Oğuz, “AKP iktidarında, her geçen gün kadını yok sayan yasalarla, önergelerle, karşı karşıya kalıyoruz. Mecliste sunulan önerge ile, tecavüz suçlularının aklanmasının önü açılmaya çalışılmakta, taciz ve tecavüz meşrulaştırılmaya çalışılmaktadır” diye konuştu.

DERHAL GERİ ÇEKİLMELİDİR

“AKP’yi samimi olmaya davet ediyoruz” diyen Oğuz, konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı: “Sokaklarda tecavüze idam diye çığırtkanlık yapıyor, Mecliste tecavüze indirim istiyorsunuz, tecavüzcüyü ödüllendiriyorsunuz...Tecavüzü ve çocuk evliliklerini normalleştiriyorsunuz, Tecavüzcüyü ödüllendirip, hayat boyu tecavüz edebilmenin yolunu açıyorsunuz... Tecavüzler, tacizler, AKP hükümetinin koruması ile her geçen gün giderek artmaktadır. AKP’nin, bu önergesi ile çocuk cinsel istismarı başta olmak üzere, zorla erken evlendirilmelerin önü açılmaktadır. İnsan olan herkesin vicdanını yaralayan bu önerge derhal geri çekilmelidir.

YASALAR, AHLAKA VE TOPLUM VİCDANINA AYKIRI OLAMAZ

Düşünsenize;  vücudunuzda, aklınızda, yüreğinizde, kara bir leke bırakan adamla evlenmek zorunda kalacaksınız. Bu ahlakla, vicdanla açıklanabilecek bir durum değil iken,yasa ile meşru hale getiremezsiniz.Yasalar, ahlaka ve toplum vicdanına aykırı olamaz...  Mağdurun suçluyla yaşamasının sonucu oluşacak onarılmaz yaralarını, sarmaya, yasalarınızın gücü yetecek mi? Biz CHP'li kadınlar tacizi, tecavüzü, çocuk istismarını AK-lamanıza izin vermeyeceğiz.

Bu nedenle, Tacizi ve tecavüzü meşrulaştıran AKP’nin Önergesine, hayır demek için, Yeter artık! Tacizi tecavüzü meşrulaştırma, önle!...durdur!...

 

Bu haber 648 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...