“Öğretmen karanlığa ve geriliğe karşı aydınlığın meşalesidir”

24 Kasım 2016 18:25

Cumhuriyet Halk Partisi İl Kadın Kolları Başkanı Şaziye Oğuz; 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Oğuz’un mesajı şöyle. “Büyük Önder Mustafa Kemal ATATÜRK’E millet mekteplerinin Başöğretmen’i ünvanının verilmesi münasebetiyle tüm öğretmenlerimize armağan edilen bu anlamlı ve duygu yüklü günü kutlamanın heyecanı ve mutluluğu içerisindeyiz.

Bu müstesna günde geri kalmışlığın ve cehaletin ortadan kaldırılarak çağdaş bir toplum haline gelebilmenin ancak bilimsel yöntemlerle gerçekleştirilebilecek bir eğitim ve öğretimle mümkün olacağını işaret eden başöğretmen Atatürk’ü büyük feragat ve fedakarlıklarla bizleri yetiştiren tüm öğretmenlerimizi bir kez daha saygı ve minnetle anıyoruz.

Öğretmen geçmişten geleceğe bir köprü kurarak hayatın gerçeklerini akıl ve bilimin ışığında öğreten kişidir. Eğitim ve onun vazgeçilmez unsuru olan öğretmenler bir insanın yetiştirilmesinde bir toplumun gelişmesinde ne denli etkili ve önemli olduğunu ATATÜRK milletleri kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir sözüyle ortaya koymuştur. Eğitim bilimlerindeki tüm gelişmelere, okulda öğretmenlerin rehberliğinde davranışa dönüşüp uygulama alanı bulabilir. Gelecek nesillerin bu anlayışta yetiştirilmesi yolunda öğretmen karanlığa ve geriliğe karşı aydınlığın meşalesidir.

Bu inanç ve duygularla bu günlerimizi borçlu olduğumuz başöğretmen ATATÜRK’ün aziz hatırası önünde saygı ile eğilerek emekli ve görevli olan tüm öğretmenlerimizin ve her gün büyük bir umutla atanmayı bekleyen ama bir türlü atanamayan genç öğretmen adaylarımızın bu anlamlı günlerini en içten duygu ve dileklerimle kutluyorum”.

Bu haber 602 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...