“Ulusal kalkınmanın temeli eğitim ve öğretimden geçmektedir”

25 Kasım 2016 16:02

Isparta Baro Başkanı Av. Gökmen Hakkı Gökmenoğlu, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla mesaj yayınladı: "Mustafa Kemal Atatürkün de belirttiği gibi “Bir millet, irfan ordusuna sahip olmadıkça savaş meydanlarında ne kadar parlak zaferler elde ederse etsin, o zaferin köklü sonuçlar vermesi ancak irfan ordusuyla mümkündür“ cümlesinde de açıkça görüldüğü gibi çok büyük mücadeleler ve çok büyük acılar ile kazandığımız Ulusal Kurtuluş Savaşı'nın kazanımları ancak ve ancak fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller ile korunabilir.

24 Kasım Öğretmenler gününü kutladığımız bugün bir bakıma kendimizi sorguladığımız gün olmalıdır. Sadece bu  vesile ile  öğretmenlerimizi  hatırlamak herşeyden önce onların emeğine saygısızlık olur. Öğretmenlerimizin  ve yaptıkları mesleğin önemi açıktır. Toplumumuzdaki her birey bu önemin her an  farkında olmalıdır.

Öğrencilerine  vatan sevgisini, doğruyu ve diğer önemli değerleri öğreten öğretmenlerdir. Öğretmenlerin  öğrencilerine genel bilgi ve kültürün yanında ahlaki değerleri de öğretmeleri  sevgi, hoşgörüyü aşılamaları önemlerini bir kat daha arttırmaktadır. Bireylerin kişiliklerinin gelişmesinde,  sosyal  kişiler haline gelmesinde öğretmenlerimizin  emeğinin rolü çok büyüktür. Demokrasimizin gelişmesinde de öğretmenlerimizin üstlendiği görev çok önemlidir. Çünkü ancak demokratik davranışları gelişmiş kişiler, demokratik davranışları gelişmiş bireyler yetiştirebilirler.

Ürünü insan olan ve insanlık tarihinin en önemli mesleği olduğunu düşündüğümüz öğretmenlik aslında ülkemizin geleceğidir. Eğitim sorunlarını çözememiş ve eğitime gereken önemi vermeyen ulusların bağımsızlığından söz etmek mümkün değildir. Ulusal kalkınmanın temeli  eğitim ve öğretimden geçmektedir. Bu sebeple ülkemizin daha ileri gidebilmesi  için eğitimin kaliteli  ve bilimsel metodlar ile  yapılması gerekmektedir.Bunun içindir ki ;öğretmenlerimizin sorunları, eğitim sorunlarımız  içinde çok önemli bir yer tutmaktadır.Bu soruna ulusal sorun çerçevesinde çözüm aramak gerekir.

Takvim yaprağındaki hergünü bu günkü duygu ve düşüncelerle yaşamak dileğiyle öğretmenlerimize saygı, sevgi ve şükran duygularımızı sunuyoruz."

Bu haber 640 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...