“Aileler okursa çocuklar da okur” Kampanyasına büyük ilgi

26 Kasım 2016 12:29

Eğirdir Kaymakamlığı ve İlçe Halk Kütüphanesinin organizeleriyle başlatılan “Aileler Okursa Çocuklar da Okur” kampanyasına Eğirdir Halk Eğitim Merkezi bünyesinde Eğirdir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde açılan Kâğıt Rölyef ve Mozaik Kursu kursiyerlerinden tam destek geldi.

4 Ekim 2016 tarihinde Eğirdir’de okuma alışkanlığını arttırmak ve daha bilinçli bireyler yetiştirilmesi için başlatılan “Aileler Okursa Çocuklar da Okur” kampanyasında Kağıt Rölyef ve Mozaik Kursu kursiyerleri hem kütüphaneye üye oldular hem de ödünç kitap aldılar.

İyi bir eğitim ve öğretim ile gençliği yetiştirecek kişilerin iyi donanımlı olmasını gerektiğine dikkat çeken Kâğıt Rölyef ve Mozaik Kursu El Sanatları Usta Öğreticisi Dilek Öz, ‘Bir anne -baba iyi bir eğitim almışsa çocuğuna da çok iyi bir eğitim verir” diyerek okumanın önemine değindi.

Öz, “Okuyan nesil, gelecek nesile daha etkili olsun. Anneler babalar okursa mutlaka çocuklar da okur. Biz de bu kampanyaya kursiyerlerimizle birlikte destek olmak istedik. Çok güzel bir proje. Ev hanımlarımız olsun, çalışan hanımlarımız olsun mutlaka bu kampanyaya destek vermeli” dedi.

Kâğıt Rölyef ve Mozaik Kursu El Sanatları Usta Öğreticisi Dilek Öz konuşmalarında kurslarının devam ettiğini, kursa katılmak isteyenlerin Eğirdir Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü veya Eğirdir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine müracaat edebileceklerini de sözlerine ekledi.

 “Aileler Okursa Çocuklar da Okur” kampanyası çerçevesinde kütüphane üye sayısı ve mevcut kitap sayısı hakkında bilgi veren Kütüphane sorumlusu Bedriye Küçükkara: “Eğirdir İlçe Halk Kütüphanesi olarak yaptığımız son çalışmalar ile üye sayımız 1710’a ulaştı. Kütüphanemizde 20 bin 531 kitap var. Son olarak Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğünden 1200 adet daha yeni kitaplarımız geldi. Bu kitaplarımızın da kayıt işlemlerini yaptıktan sonra en kısa sürede hizmete sunacağız. Kütüphanemizde 115 çeşit süreli yayın gelmekte olup, bir tane de günlük gazete alıyoruz. Kütüphanemiz huzurlu ve sıcak atmosferiyle kullanıcılarını beklemektedir. Bize destek veren herkese teşekkür ederim” diyerek, memnuniyetini dile getirdi.

 Konuşmalarında İlçe Müftüsü Sacit Ekerim’in de kütüphaneyi ziyaret ettiğini, yapılan çalışmanın duyurulmasında destek vereceklerini dile getiren Bedriye Küçükkara: “Aileler Okursa Çocuklar da Okur” kampanyasına bütün kamu kurumlarınca büyük destek görüyor. Bu kapsamda ilçe müftümüz Sacit Ekerim de kütüphanemizi ziyaret ederek çalışmalarımızın ve hizmetlerimizin duyurulmasında destek olacaklarını sözünü verdi” dedi.

 Eğirdir İlçe Halk Kütüphanesi sorumlusu Bedriye Küçükkara ev hanımlarına yönelik başlatılan“Aileler Okursa Çocuklar da Okur” kampanyasının devam ettiğini her hafta Salı günleri Eğirdir Belediyesinin tahsis ettiği servis aracı ile hanımların kütüphaneye gelerek hem ödünç kitap aldıklarını hem de okunan kitaplar üzerinde sohbet ettiklerini de konuşmalarında ifade etti.

İlçemizde kitap okuma alışkanlığını arttırmak ve kütüphane kullanımını toplumun her kesimine yaymak için büyük bir özveri ile çalışan Eğirdir İlçe Halk Kütüphanesi çalışanlarını gönülden kutluyoruz.

 

 

 

Bu haber 668 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...