“Hukuki olarak atlanan bir şey yok”

26 Kasım 2016 12:30

Isparta’nın son 20 yılına damgasını vuran Ticaret ve Kültür Merkezi inşaatı ile ilgili siyasi kanattan belediye yönetimine yapılan eleştire bir cevap da MHP İl Başkanı İsa Yalçın’dan geldi. ITKM konusunda en son konuşacak partinin AK Parti olduğunu söyleyen Yalçın, “Ulu orta konuşmasınlar. Onların döneminde 1 metre kare yer yokken bu dönemde birçok yer kazandırılmıştır” dedi.

İsa Yalçın’ın açıklamaları şöyle; “Türkiye’de toplumsal uzlaşmadan bahsederken özellikle bir siyasi partinin herşeyi tartışıldığı bir dönemde bunlarla ilgilenmek yerine sanki gündem değiştirmek veya Isparta’da farklı bir yol haritası çizmek için Sayın Osman Zabun’un gereksiz açıklamasıdır. Bu konuyla ilgili en son konuşacak olan Osman Zabun ve AK Parti’dir.

Onların döneminde yapılan ihalede bir metrekare yer yokken birçok yer kazandırılmış ve sırf bu yerlerde kazandırılırken hukuki olarak atılması gereken adımlar atılmış ve sıkı bir denetimle süreç bitmişse buna teşekkür etmesi gerekenler ulu orta konuşmasınlar. Bu iş içerisinde ilk başladığında ihalenin nasıl yapılması gerektiği konusunu hepimiz biliyoruz. Yetkililer sorduğu zaman da açıklamalarda bulunuyoruz.

Sayın Osman Zabun’a bu konuda tavsiyem uygun gördüğü bir zaman ve yerde gelirse yetkililerle beraber kendisine konuyu izah ederiz.  Olanı olmadı gibi göstermek iktidar partisinin il başkanına yakışmıyor. Daha seviyeli bir siyaset yapmasını diliyoruz. ITKM konuyla ilgili şuanda sıkıntılı bir süreç var ama merak etmesin hukuki olarak atlanan bir şey yok. O yüzden ısrarla bu konunun üzerine gitmesini anlamıyorum. Belediyenin şuanda niyeti burayı Isparta’ya kazandırmaktır. Keşke önceki dönemde de böyle olsaydı da onlar da rahat rahat konuşabilseydi.”

 

 

Bu haber 600 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...