Eğirdir’de Öğretmenler Günü kutlaması

26 Kasım 2016 12:33

24 Kasım Öğretmenler Günü tüm yurtta olduğu gibi Eğirdir’de de çeşitli etkinliklerle kutlandı.

 ‘24 Kasım Öğretmenler Günü’  kutlamaları Eğirdir İlçe Milli Eğitim Müdür V. Yalçın Karakaya ve iki öğretmenimizin Atatürk Anıtı’na çelenk sunmaları ile başladı.

Çelenk sunulmasına müteakip Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk ve  ebediyete intikal eden öğretmenlerimizin manevi huzurunda bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu akabinde İstiklal Marşımız okundu.

Kutlamalar, Eğirdir Mavigöl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan “24 Kasım Öğretmenler Günü” programının icrası için Kervansaray Düğün Salonunda devam etti.

Buradaki program ise ömrünü vatanına adamış, yüreği milleti ve yurdu için çarpan, milletimizi önce düşman ordularından temizleyen, sonra cehalete, bilgisizliğe karşı savaş açan Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk ile karanlığı delerek parıldayan, çevrisini aydınlatırken eriyip biterek hayattan ayrılan saygıdeğer öğretmenlerimiz için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu, akabinde İstiklal Marşımız söylenildi.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Okul tarih öğretmenlerinden Ramazan Karadağ yaptı.

Karadağ: ‘Geleceğe hükmedecek öğrencilerin yetiştirilmesi yıllar alan bir çabanın ve emeğin sonucudur…’

Karadağ konuşmasında şunları ifade etti:  “Millet mekteplerinin açılışı ve Atatürk’ün Başöğretmenliği kabul tarihi olan 24 Kasım 1981 yılından beri Öğretmenler Günü olarak kutlanmaktadır.

Bütün öğretmenlerimizin hizmetlerine karşılık unutulmadıklarını ve saygıyla anladıklarını gösteren bir gündür.

Öğretmenlik; insanlık tarihinin en önemli ve ölümsüz mesleğidir.

Öğretmen, Devletin eğitim öğretim ve bununla ilgili yönetim görevlerini üzerine alan, özel bir ihtisas mesleğini icra eden gönül eridir.

Mesleğimizin temelini oluşturan; Eğitim ve Öğretimin konusu iyi insan yetiştirmektir.

İyi eğitilmiş insan gücü, toplumların gelişmesinde ve milletler ailesi içinde yerini almasında önemli rol oynar. Başöğretmen Atatürk’ün dediği gibi “Eğitimdir ki bir milleti ya hür, bağımsız, şanlı, yüksek bir topluluk halinde yaşatır, ya da milleti esarete ve sefalete terk eder.” Milletlerin ortaya koyduğu eğitim kalitesi de gelişmişlik ve kalkınmışlık derecesi gösterir.

Geleceğe hükmedecek öğrencilerin yetiştirilmesi yıllar alan bir çabanın ve emeğin sonucudur. Öğretmenler, öğrencilerine güzel ahlakı, doğruluğu, saygıyı ve sevgiyi kazandırmak ve bunları davranış haline getirmeleri için çok büyük gayret sarf ederler.

Genellikle müspet sonuçlar almalarına rağmen bazen güzel davranışların ve iyi huyların kaybolduğuna da şahit olurlar. Böyle durumlarda ise en önemli gücü olan azim ve sabırla olumsuzlukların üzerine giderek güzel davranışların ve iyi huyların yeniden kazandırılmasını sağlarlar.

Şunu çok iyi bilirler ki hiçbir başarı kolay elde edilmemektedir.

Gelecek gençlerin, gençler ise öğretmenlerin eseri olacaktır.

Geçmişin öğreticisi geleceğinde kurucusu olan öğretmen, taze ruhları işleyen iyi bir usta, gönülleri fetheden gönül adamı, milletin makus talihini değiştiren eğitim elçisidir.

Küresel erozyona karşı maddi ve manevi değerleri koruyan tarih ve kültür mirasımızı kuşaktan kuşağa aktaran milletin istikbalinde önemli bir yeri olduğu bilinen tarihten aldığı güçlü milletine yön veren liderdir Öğretmen…

Binlerce yıldır yaşadığımız, zengin bir medeniyet inşa ettiğimiz coğrafyamızda nice savaşlar, nice ihanetler, nice yıkımlar yaşadık ve her defasında vatanımıza sahip çıktık. Bundan böyle sonsuza kadar da sahip çıkmaya devam edeceğiz” dedi. Konuşmalarında gençlere de hitap eden Karadağ, “Geleceğimizi emanet ettiğimiz, siz değerli gençlerimizin öz güven ve sorumluluk şuuru ile hareket edeceğinize inancım sonsuzdur. Sizler istikbalimizin ve birliğimizin teminatı olan ‘Tek millet, Tek Bayrak, Tek Vatan ve Tek Devlet’ ilkesine sıkı sıkıya sarılarak ülkemizi daha mutlu ve daha güçlü yarınlara hazırlayacaksınız. Çünkü bu ülkenin en büyük sermayesi sizlersiniz” dedi.

Karadağ, bu duygu ve düşüncelerle modern eğitimimizin kurucusu Başöğretmen Atatürk’ü, ebediyete intikal eden tüm öğretmenlerimizi, vatan savunmasında şahadet şerbeti için tüm şehitlerimizi, 15 Temmuz Demokrasi şehitlerimizi rahmet, şükran ve minnetle anıyorum. gazilerimize ve emekli öğretmenlerimize sağlıklı ömürler diler, çalışan öğretmenlerimize de saygı ve sevgilerimi sunarım diyerek konuşmasını tamamladı.

Ramazan Karadağ’ın konuşmalarının ardından okul öğrencilerinden Hatice Mutlucan “Öğretmen Olmak İstiyorum” isimli şiiri okudu.

Mesleğe yeni başlayan öğretmenler adına konuşmayı Nafiz Yürekli Turizm ve Otelcilik Meslek Lisesi öğretmenlerinden Kübra Oktay yaptı. Daha sonra yemin töreni yapıldı.

Adaylığı kalkan öğretmenler; Fatih Erdoğan, Fatma ay Babur, Hatice Arık, Kübra Oktay, Merve Ceylan, Özlem Ayhan, Sema Danabaş, Serap Akın, Soner Ata, Yakup Kaya ve Yeliz Çakmak yemin ettiler.

Programda 15 Temmuz şehitlerinden Yusuf Elitaş öğretmen ile Mardin’in Derik ilçesinde makamı başında kalleşçe şehit edilen şehit Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk’ü anlatan video izlenildi.

Mavigöl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmenlerinden Fatma Uyan ‘Ben Öğretmenim’ isimli şiiri okudu.

24 Kasım Öğretmenler günü kutlamaları okul öğrencilerinin hazırlamış olduğu oratoryonun izlenilmesi ve okul öğretmenlerinden oluşan koro ekibinin güzel eserleri söylemeleri ile devam etti.

24 Kasım Öğretmenler günü dolayısıyla yıllarını bu kutsal görev için vermiş eğitim ve öğretim adına büyük çaba göstererek 2016 yılında emekli olan Beden Eğitimi Öğretmeni Şirzat Nacak’a Kaymakam Abdullah Akdaş tarafından Hizmet Şeref Belgesi takdim edildi.

Öğrencileri okumaya teşvik ederek üstün gayret sarf eden Edebiyat Öğretmeni Övünç Erdem’e Eğirdir İlçe Halk Kütüphanesi sorumlusu Bedriye Küçükkara tarafından çiçek takdim edildi.

Program, folklor gösterisinin izlenilmesinin ardından, Eğirdir Belediyesi tarafından verilen yemek ikramı ile sona erdi.

 

 

Bu haber 745 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...