Verimlilik Proje ödülleri sahiplerini bekliyor

28 Kasım 2016 18:08

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından, ülkemizin rekabet gücünün artırılmasına yönelik verimlilik ile ilgili çalışmalar kapsamında, her ölçekteki işletmelerimizin verimlilik artışlarını desteklemek ve bu alanda gerçekleştirilen projeleri teşvik etmek amacıyla her yıl “Verimlilik Proje Ödülleri” veriliyor.

Bakanlık, Ülkemizin verimlilik artışı potansiyelinin hayata geçirilmesine katkıda bulunmak için bu alanda çalışmaları olan tüm işletmeleri Verimlilik Proje Ödüllerine başvurmaya ve verimlilik artırıcı projelerini paylaşmaya davet ediyor.

Sanayi ve hizmet sektörlerinde faaliyet gösteren mikro, küçük, orta büyüklükteki ve büyük ölçekli işletmeler ve kamu kurumları söz konusu projeye başvurularını 9 Ocak 2017 tarihine kadar yapabilecek.

Konu ile ilgili olarak Bilim Sanayi Ve Teknoloji İl Müdürlüğü’nden yapılan bilgilendirme şöyle:

AMAÇ

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Verimlilik Genel Müdürlüğü tarafından, verimlilik bilincinin ülke çapında yaygınlaştırılması, kurum ve kuruluşlar arasında bilgi ve tecrübe paylaşımın artırılması, verimlilik konusunda yürütülen projelerin kamuoyuna duyurulması, uygulanmış projelerin sağladığı yararların tanıtılması ve verimliliği artırma konusunda yürütülecek yeni projelerin teşvik edilmesini sağlamak amacına yönelik olarak her yıl düzenlenmektedir

HEDEF KİTLE

Sanayi ve hizmet sektörlerinde faaliyet gösteren mikro, küçük, orta büyüklükteki ve büyük ölçekli işletmeler ve kamu kurumları

PROJE KONULARI

Ürün veya hizmetlerin kalitesini iyileştirmeye yönelik projeler

İş süreçlerinin performansını artırmaya yönelik projeler

Hammadde, malzeme, enerji, sermaye ve insan kaynaklarının verimliliğini artırmaya yönelik projeler

İşletmenin karlılığını artırmaya veya maliyetlerini azaltmaya yönelik projeler

Çalışma yaşamının kalitesini iyileştirmeğe yönelik projeler

DEĞERLENDİRME SÜRECİ

Verimlilik Proje Ödülleri Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik hükümleri doğrultusunda, başvuruları alınan projeler üç aşamalı bir değerlendirme sürecinden geçmektedir.

Aşama 1:Tüm projeler oluşturulan değerlendirme ekipleri tarafından beş ana kritere göre başvuru formları üzerinden değerlendirilir.

Aşama 2: Birinci aşamada başarılı olan proje sahibi işletmelere değerlendiriciler tarafından gerinde inceleme ziyaretleri yapılır.

Aşama 3: Verinde inceleme sonuçlarına göre başarılı bulunan projeler Ödülü Jürisi tarafından nihai olarak değerlendirilir ve bu değerlendirme neticesinde ödül almaya hak kazanan projeler belirlenir.

BAŞVURU SÜRECİ

Başvuru Kategorileri

. Mikro İşletmeler

. Küçük İşletmeler

. 0rta Büyüklükteki İşletmeler

. Büyük İşletmeler

. Kamu kurumları

BAŞVURU KOŞULLARI

. Başvurular proje yürütücüsü işletmeler tarafından yapılır.

. Projenin tamamlandığı tarih ile son başvuru tarihi arasındaki süre bir yılı geçemez.

. Daha önce herhangi bir kuruluştan ödül alan projeler için başvuru yapılamaz.

. Bir işletme bir yıl içinde en fazla üç proje ile başvurabilir

. Başvurular; T. C. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının internet sitesinde yayınlanan İşletme Başvuru Formu doldurularak elektronik ortamda gönderilmesi suretiyle yapılır.

. Başvuru sırasında herhangi bir ücret alınmaz.

 

Bu haber 623 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...