“Şehrimizi yeniden imar ediyoruz”

17 Aralık 2012 19:10

Isparta Belediyesi havaların soğuması, hafta sonu olması gibi etkenleri bir kenara bırakarak çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Yapılan çalışmaları Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın’da hafta sonu da yerinde takip ederek, çalışanlarını motive ediyor, onlara enerji veriyor.

Isparta Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü ile Fen İşleri Müdürlüğü’nce Demirköprü-Otogar arasında kurban kesilerek başlatılan ve oldukça zor olarak değerlendirilen caddelerdeki altyapı ve asfalt çalışmalarını bir bir tamamlayarak mutlu sona yaklaşıyor. Demirköprü-Otogar arasında başlatılan başta içme suyu ana taşıyıcı hattı ile şehir şebeke hattının döşenmesi işlemleri tamamen sona erdirilirken, yağmur suyu hat çekimleri ile ızgara dağıtımlarında da otogar mevkiine ulaşıldı. Diğer taraftan Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü’nce altyapıları tamamen bitirilen Demirköprü-Bellona Kavşağı arasında da birinci kat asfalt çalışmaları Fen İşleri Müdürlüğü’nce tamamlandı. Fen İşleri Müdürlüğü’nce ikinci kat asfaltları tamamlanan Aksu Caddesi’nin ardından şimdide hafta sonu bunlara 6 Mart Caddesi bölümü eklendi. Milli Eğitim Müdürlüğü önünden başlatılan ve Özkanlar Kavşağına kadar olan bölüm ikinci kat asfalt ile kaplandı.

Gerek 6 Mart Caddesi, gerekse Bellona Kavşağı ile Otogar arasında yapılan çalışmaları yerinde inceleyen Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, “Arkadaşlarımız başlarını kaldırmadan, zaman kaybı yaşamadan çalışıyorlar. Tüm çalışan ekibime teşekkür ediyorum. Şehrimizin altyapısında tünelin ucu gözükmüştür. Altyapılarıyla birlikte 2013 yılı hedefimiz 250 km’dir” dedi.

Fen İşleri Müdürlüğü’nce Mili Eğitim Müdürlüğü ile Özkanlar Kavşağı arasında yürütülen ikinci kat asfalt çalışmalarını değerlendiren Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın,   “Çok zor olarak gösterilen Demirköprü-Otogar arasındaki altyapı ve asfalt çalışmalarımızda mutlu sona yaklaştık. Bugün burada ikinci kat asfalt olarak belirttiğimiz zırh kaplamasını da gerçekleştiriyoruz. Bende bu çalışmalara katılarak çalışanlarımıza enerji vermeye çalışıyorum. Cumartesi-Pazar günü de çalışıyoruz. Şu anda hava 3 derece. Kaliteli bir fabrika yapmamız bugün bu havada asfalt dökebilmemizi sağlıyor. Kurban keserek başladığımız bu caddelerimizdeki çalışmalarımızı altyapılarıyla birlikte bitiriyoruz. Isparta’mızı layık olacak altyapı ve asfalta kavuşturuyoruz” şeklinde konuştu.

Başkan Günaydın, buradaki incelemesinin ardından Bellona Kavşağı ile Otogar arasında Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğünce yapılan yağmur suyu altyapı çalışmalarına geçti. Tüm altyapı sorunlarının çözüldüğünü, binalara yeni şebekelerin dağıtımının gerçekleştirildiğini hatta boşta bulunan parsellere de gerekli hatların çekim işlerinin yapıldığını anlatan Başkan Günaydın, “Adeta şehrimizi yeniden imar ediyoruz” dedi.

‘Buradaki çalışmamızın da son demlerindeyiz’ diyen Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, “Ispartalı vatandaşlarımız yapılan asfaltları beğeniyor ve bu konuda yorumlar yapıyor. Ancak biz bunun 3-4 katı daha fazlasında da altyapıda çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Son teknolojiye uygun kaliteli malzemeler kullanıyoruz. Bu caddemizde altyapısıyla birlikte sıfırlandı. Bir zamanlar yapılan bu çalışmalar bugünlere kadar geldi, şimdi de biz bu çalışmaları yapıyoruz ve bu çalışmalarda gelecek nesillerce kullanılacak. Kendimize hedef olarak belirlediğimiz 81 ile örnek olma çalışmalarımızda hedefimize ulaşıyoruz. Bu hedefimize yüce Rabbimizin izniyle ulaşıyoruz. Isparta fuar, fabrikalar, markalar şehri oluyor. Isparta’da yaptığımız dönüşüm ve değişim çalışmalarıyla şehrimiz istikametini bulacak ve kendi yağı ile kendisi kavrulacaktır” diye konuştu.  

 

 

Bu haber 622 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...