“İlimiz tarım ekonomisine büyük katma değer sağladık”

29 Kasım 2016 18:03

Bu yıl 12’incisi gerçekleştirilen ve geçtiğimiz Perşembe günü Gökkubbe Fuar ve  Kongre Merkezinde açılan Tarım ve Hayvancılık Fuarı sona erdi. 4 gün açık kalan fuarı binlerce kişi gezdi ve alış veriş yaptı.

Isparta Ticaret Borsası tarafından Gökkubbe Fuar Merkezi’nde gerçekleştirilen Tarım ve Hayvancılık Fuarı büyük ilgi gördü. Bu yıl 12’incisi gerçekleştirilen ve geçtiğimiz Perşembe günü Gökkubbe Fuar ve  Kongre Merkezinde açılan Tarım ve Hayvancılık Fuarı sona erdi. 4 gün açık kalan fuarı binlerce kişi gezdi ve alış veriş yaptı.

Fuara olan ilgi, alaka ve yaptıkları satışlardan son derece memnun olduklarını ifade eden Fuar’da Stand açan özel şirket, kurum ve kuruluş yetkilileri, konu ile ilgili olarak yaptıkları açıklamada; “Bilindiği gibi; Isparta Ticaret Borsası tarafından şehrimizde Yayla Şartlarında Tarım ve Hayvancılık Fuarı açılmaktadır. Biz de bu yıl onikincisi açılan fuara, açıldığından bu yana, yani 12 yıldır katılıyoruz.

Fuara olan ilgi, alaka ve yaptığımız satışlardan dolayı çok memnunuz. Dört gün açık kalan fuarda açmış olduğumuz standlarımızı binlerce kişi ziyaret etmiştir. Ziyaretlerde hem ürünlerimizi halkımıza tanıtma imkanı bulduk hem de ürünlerimizi kısmen de olsa satma imkanı bulduk. Bundan dolayı Isparta Ticaret Borsası Başkan ve yöneticilerine teşekkür ediyoruz” dediler.

Tarımla sanayileşen Isparta hedefi doğrultusunda gösterdikleri çaba ve emek sayesinde bu süreçte Isparta Ticaret Borsası olarak büyük yol kat ettiklerini, şehrin tarım ekonomisine büyük katma değer ve yenilikler sağladıklarını vurgulayan Isparta Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Adar, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; “Isparta Ticaret Borsası olarak Isparta’nın ilk ve tek sektörel organizasyonu olan Göller Bölgesi Yayla şartlarında Tarım ve Hayvancılık Fuarı’nın 12’incisini açmanın gururunu ve kurulduğu günden bu yana Isparta’nın tarımsal ticaretinin ve tarıma dayalı sanayisinin gelişimini kendine hedef edinmiş Borsamızın 20. Yılının mutluluğunu yaşıyoruz. Tarımla sanayileşen Isparta hedefi doğrultusunda gösterdiğimiz çaba ve emek sayesinde bu süreçte Isparta Ticaret Borsası olarak büyük yol kat ettik. İlimiz tarım ekonomisine büyük katma değer ve yenilikler sağladık.

Isparta bu notada Türkiye’nin dikkat çeken illerinden biri olmuştur. Fırsatlar kavşağındaki Isparta Süleyman Demirel Organize Sanayi Bölgesinde son yıllarda yapılan ve büyük istihdam sağlayan yatırımların neredeyse tamamı tarımsal sanayi ile ilgilidir. Isparta’nın verimli topraklarında ve bilinçli üreticilerinin ellerinde yetişen meyveler, sebzeler, bakliyat ürünleri, güller, lavantalar ve hayvansal ürünler bu tesislerde işlenerek daha değerli hale gelmekte ve ilimiz ekonomisine büyük katkı sağlamaktadır. Isparta Ticaret Borsası olarak bu durumdan mutluyuz; gururluyuz.

Bundan 12 yıl önce ortaya bir fikir ve bir proje koyduk. Yayla Şartlarında Tarım ve Hayvancılık. Yayla Şartlarına sahip Isparta; Antalya’nın tarımsal üretimine ve ticaretine entegre bir üretim için büyük bir fırsata sahiptir. Antalya’da üretim biter; Isparta’da üretim başlar. Bu noktadan hareketle başlattığımız fuarımız bugün 12 yaşında. Göller Bölgesi Yayla Şartlarında Tarım ve Hayvancılık Fuarı Isparta’ya modem bir fuar merkezi kazandırdı. Belediye Başkanımız sayın Yusuf Ziya Günaydın, fuarımızın kapasitesi ve halkın gösterdiği ilgi doğrultusunda yeni ve büyük bir fuar alanı ihtiyacına yönelik modem bir çözüm sundu.

Gökkubbe; Göller Bölgesi Yayla Şartlarında Tarım ve Hayvancılık Fuarının varlığı ve büyüklüğü ile doğan bir eserdir. Sayın Belediye Başkanımıza bu güzel eserinden dolayı çok teşekkür ederim. İnşallah fuarımız bu mekanda önümüzdeki yıllarda daha da büyüyerek devam edecektir. Kurulduğumuz 1996’dan bu yana “Tarımla Sanayileşen Isparta” sloganıyla ilimiz tarım ekonomisini geliştirmek için çalışıyoruz.

Tarımsal ticareti daha sağlıklı zemine oturtmak için uğraş veriyoruz. Bu kapsamda 2015 yılı içinde Yalvaç ilçemize temsilciliğimizi ve bünyesinde Hububat Satış Salonu kurduk. Bölgede üretilen hububat ve bakliyat ürünleri Borsamız güvencesi altında sağlıklı bir şekilde satışı yapılmakta; aynı zamanda sağlamış olduğumuz Hububat analiz imkanı ile kaliteli üretim teşvik edilmektedir. Yeni sistem sayesinde hem üretici ürününü ederinde satmakta hem tüccar alım maliyetlerini düşürmektedir. Yine üyelerimize daha iyi hizmet verebilmek amacıyla Ticaret ve Sanayi Odası ve Kalkınma Ajansımız ile birlikte Ekonomi Kampüsü Projesinde ortak olduk. Ülkemizde ilk ve tek örnek olan proje inşallah 2017 yılında tamamlanacak ve üyelerimizin hizmetine sunulacaktır.

Hedeflerimiz doğrultusunda var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Bu yolda bize destek olan ve yoğun çaba sarf eden Plan ve Bütçe Komisyon Başkanı Sayın Süreyya Sadi Bilgiç’e ve milletvekillerimize teşekkür ederim. Fuar organizasyonumuzda 12 yıldır yanımızda olan ve emeği geçen Detay Fuarcılık firması sahibi Ahmet Sırça’ya ve ekibine ayrıca teşekkür ederim. 20.kuruluş yıl dönümümüzde bize destek veren ve 12. Fuarımızın açılış töreninde yanımızda olan Sayın Valimize, Sayın Belediye Başkanımıza, Oda ve Borsa Başkanlarımıza ve tüm katılımcılara teşekkür ediyorum” dedi. 

Bu haber 759 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...