Yeni kimlik kartı için başvurular Burdur’a yapılacak!

29 Kasım 2016 18:04

Nüfus cüzdanların yenilenmesi süreciyle ilgili Akdeniz bölgesinde pilot il seçilen Burdur'da çipli kimlik kartına ilk başvuru Vali Şerif Yılmaz ve eşi Hilal Yılmaz tarafından yapıldı.

Isparta’da yaşayanlar, çipli kart için Burdur’a başvuracak.

BAŞVURU NASIL YAPILIYOR?

Isparta ve Antalya'dan yeni kimlik kartı almak isteyenlerin Burdur'a başvurması gerektiğini bildiren Vali Şerif Yılmaz, başvuruların randevu ile alınacağını, bu şekilde herhangi bir kargaşa yaşanmasının önüne geçileceğini ifade etti.Başvurunun biyometrik fotoğrafla yapılacağını vurgulayan Yılmaz, kişinin avuç ve parmak izi alınarak sistem üzerinden yapılan işlem vatandaşa kontrol ettirildikten sonra müracaatın onaylanacağını aktardı.

YENİ KİMLİKLERDE ÖNEMLİ GELİŞME!

Vali Şerif Yılmaz ve eşi Hilal Yılmaz Türkiye Cumhuriyeti Yeni Kimlik Kartı müracaatlarını yaptı.

Akdeniz Bölgesi için pilot il olarak belirlenen Burdur ilinde 28 Kasım Pazartesi gününden itibaren Burdur Merkez ve İlçe Nüfus Müdürlüklerinde “Yeni Kimlik Kartı” müracaatları alınmaya başlayacak.

Bu kapsamda Merkez İlçe Nüfus Müdürlüğünde Yeni Kimlik kartı için ilk müracaatları Vali Şerif Yılmaz ve eşi Hilal Yılmaz yaptı.

Vali Yılmaz yapmış olduğu Yeni Kimlik Kartı Müracaatı sonrası Basın mensuplarına açıklamalarda bulundu:

“Türkiye Cumhuriyeti Nüfus Cüzdanların yenilenmesi süreci ile ilgili Akdeniz Bölgemizin pilot ili seçilen Burdur’da Kimlik Kartlarımızın müracaatlarını almaya başlıyoruz. Yeni Kimlik Kartı müracaatını bugün ilk olarak bizler yaptık. Arkadaşlarımız başarılı bir şekilde müracaatımızı tamamladılar. Baktığımız zaman Cumhuriyet dönemimizle beraber, Nüfus Hürriyet Cüzdanı diye kullandığımız defterler vardı. Bir hale tek yapraklı Kimlik kartlarına dönüştü. Şuanda içinde bilgilerin hapsedildiği, parmak izlerinin de dahil olduğu ve bilgilerin çiplere yüklendiği, vatandaşımızın bildiği şekliyle ehliyetlere benzer yeni kimlik kartlarımızı dağıtmaya başlayacağız. Bu bölge illerimizden Antalya ve Isparta’dan da isteyen ve talep olduğu takdirde müracaatlar ilimizde alınacak. Tabi ki bu randevu sistemiyle sırayla olacak. Burada bir plan dahilinde tüm vatandaşlarımıza yoğunluk olmadan kargaşa yaşanmadan kimlik kartların verilmesini gerçekleştirmiş olacağız. Bununla ilgili arkadaşlarımız gerekli eğitimleri kursları aldılar. Teknik alt yapı olarak da donanım sağlandı. Bugün itibariyle de başlamış olduk. Hayırlı olmasını diliyorum”.

*** Yeni Kimlik kartı başvurusu için şahsen veya randevu alarak başvuru yapılabilecek. Başvuru esnasında son altı ay içinde çekilmiş 1 adet biyometrik fotoğraf ve kimlik beyanı için nüfus cüzdanı, uluslararası aile cüzdanı, pasaport, sürücü belgesi, memur cüzdanı, avukat kartı veya basın kartı gibi kimlik belgesi yerine geçen fotoğraflı bir belgenin müracaat eden kişinin yanında bulunması gerekiyor.

MERNİS Sisteminden kişinin kimlik bilgileri kontrol edildikten sonra vatandaşın yanında getirdiği biyometrik fotoğraf taranarak sisteme yükleniyor. Daha sonra kişinin avuç ve parmak izi alınarak sistem üzerinden yapılan işlem vatandaşa kontrol ettirildikten sonra müracaat onaylanıyor.

Onay verilen işlem Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü kimlik kartı basım merkezine online olarak gitmekte. Burada hazırlanan yeni Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı vatandaşımızın başvurusu esnasında belirttiği adresine PTT tarafından teslim edilmekte. Bu süre yaklaşık 10 - 15 gün.

Yeni Kimlik kartını teslim alan vatandaşlarımızın elinde bulunan nüfus cüzdanlarını herhangi bir kuruma veya kişiye teslim etmeleri gerekmiyor. Yeni Kimlik kartlarını teslim almaları ile birlikte eski nüfus cüzdanları otomatik olarak sistemden düşümü yapıldığından kullanılamayacak. Yeni Kimlik Kartı ücreti 15 TL.

 

Bu haber 746 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...