“Ülkenin kaybedeceği hiçbir yerde MHP olmaz”

30 Kasım 2016 18:29

Milliyetçi Hareket Partisi(MHP) İl Başkanı İsa Yalçın, Anayasa değişikliği konusunda değerlendirmelerde bulundu. Türkiye’nin yeni bir döneme geçmesi gerektiğini belirten Yalçın, “Fiili durum hukuki zemine oturtulması gerekiyor diye bir süreç başladı. Bir tartışmanın başlaması için bir kıvılcıma gerek vardı. Biz 12 Eylül 2010 referandum sürecinde 26 maddeyle yapılan değişikliklerde sıkıntıyı bilerek, MHP olarak nasıl 15 Temmuz’da MHP gerçeğini tüm Türkiye ve dünya görmüşse anayasa değişikliğinde de partimizin temel ilkeleri, menfaatlerinin ötesinde ülke menfaatleri eğer söz konusu oluyorsa kendi ilkelerimizi bir kenara koyarak sayın genel başkanımız bir hareket başlattı. Şuanda gelinen noktada 38 maddelik anayasa değişiklik teklifi var. MHP bu konuyla ilgili kendi kararlarını ortaya koymuştur.

Bazı partiler daha metni görmeden Türkiye’de cumhuriyet, anayasa değişikliğiyle ilk 4 madde konularına girmeye başladılar. Bu felaket tellallığı yapmak bu ülkeye hep zarar veriyor ve iktidarın bir sonraki seçimlerde daha güçlü gelmesine sebep oluyor. Bu yanlıştır, tahterevalli siyasetidir. MHP  ülke menfaati olduğu yerde bu siyaseti yapmaz” dedi.

MHP’nin olduğu yerde ilk 4 maddenin tartışılamayacağını belirten Yalçın, “MHP’nin olduğu yerde devletin organizasyon yapısını ilgilendiren hiçbir maddeye kimse dokunamaz. MHP’nin olduğu yerde ilk 4 madde tartışılamaz. MHP’nin olduğu yerde Atatürk milliyetçiliğini ve devletin kuruluş felsefesini kimse konuşamaz. Konuşana da MHP her yerde gereken cevap verir. Bu ülkenin başbakanı da cumhuriyet için 1923’te son söz söylenmiştir diye televizyonlarda söylerken birilerinin bu işi kutuplaştırmasının anlamı yoktur. Onlar da anayasa değişikliği ile meşgul olmak zorundalardır. İlla muhalefet etmek durumunda değillerdir. Anayasa değişikliğinde MHP’nin yaptığı düzeltmelerle bir orta yol bulunursa Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin, ilk kurulduğu günkü gibi bize emanet edildiği şekliyle daha uzun yüzyıllar yaşaması için bu değişiklikler yapılması gerekiyorsa MHP bu işe elini değil vücudunu, gövdesini koyar. Bu işin de sonuna kadar arkasındayız. Ülkem ve milletim diyen siyasi bir partinin bugün bu işin içinde olmayacaksa ne zaman olacaktır? Ülkenin kaybedeceği hiçbir yerde MHP olmaz. Bunu da herkesin bilmesini isteriz” şeklinde konuştu.

 

 

Bu haber 595 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...