Gönen’de doğalgaz abone sayısı 400’e ulaştı

1 Aralık 2016 16:53

Gönen Belediye Başkanı Ahmet Doğan, ilçede doğalgaz abone sayısının 400’e ulaştığını, aktif kullanıcı sayısının ise 250 olduğunu belirtti. Doğan, amaçlarının önümüzdeki sene tüm ilçeye doğalgazı yaymak olduğunu dile getirdi.

Gönen Belediye Başkanı Ahmet Doğan, katıldığı Basın Kulübü programında ilçeye yeni sunulan doğalgaz hizmeti hakkında bilgi verdi. Doğalgazın daha çok konuta ulaşması için yoğun çalıştıklarını ifade eden Doğan, amaçlarının önümüzdeki sene tüm ilçeye bu hizmeti sunmak olduğunu dile getirdi.

İlçeye doğalgaz getirilmesi için yoğun çaba sarf ettiklerini anlatan Gönen Belediye Başkanı Ahmet Doğan, şunları söyledi: “Ben daha önce 2009-2014 yılları arasında belediye meclis üyesiydim. 2011’de de AK Parti ilçe başkanlığına atanmıştım. O dönemde de doğalgazın Gönen’e gelmesi için mücadele verdik. Ancak Gönen’in çok rantabl olmadığını, Isparta ve Burdur’un doğalgaz altyapısı tamamlanmadan Gönen’e girilmesinin pek mümkün olmadığı belirtildi. Yüklenici firmayla görüşmeler yaptık. Doğalgazın yüzde 10 hissesi belediyelere ait. Gönen Belediyesi’nin doğalgazdaki hissesi binde 4. Hisse sahibi olmak için çalışmalarımızı başlattık. İlk önce Senirce’deki vanadan Gönen merkeze çelik boru hattı yaptırdık. 8 bin 100 metre çelik boru hattı döşendi. Bunun maliyeti 1 Milyon 500 Bin TL. İlk belediye başkanı olduğum zaman hemen buna başladık. Ayrıca Gönen’de TOKİ, Bahçeşehir ve Gölet Evleri Mahallesi gibi yeni yapılan ve toplu yaşam alanlarını doğalgaz altyapısı daha önce gitmişti. Ama belki abone olarak yüzde 30-40’lara tekâmül edecek ama alan olarak yüzde 10-15’lerde kalacak bir durumdu. Görüşmelerimiz, ikili ilişkiler sonucu bu sene başlattık. Ama süreç bazen resmi kurumlarda yavaş işliyor. Bazı prosedürlere takılıyorsunuz. Torosgaz’ın da kendi arasında bazı sıkıntılar var. İkili ilişkilerle Gönen’de şuanda yeni hat olarak 3 bin 500 metre yaptık.

Küçük bir yer olduğumuzdan A mahallesine geldi B mahallesine gelmeyecek mi, bu sokağa girildi, diğerine girilmeyecek mi deniliyor. Gönül ister ki hepsini bir anda bitirelim. Ancak bunlar da maliyet getiren şeyler. Yüklenici firmanın sadece Gönen’de değil, Isparta, Burdur ve Bucak’ta da yatırımları var. Halkımıza şuanda yüzde 75-80 halkımıza doğalgaz kullandırabilirsek geriye kalan kısmı da seneye tamamlayıp, önümüzdeki sene Gönen’de doğalgaz kullanmayan ev kalmayacak şekilde planladık.  Çalışmalarımız şuanda çok iyi. Doğalgaz altyapısını yapacak firma iş makinesinin olmadığını belirterek, işe geç başlayacağını söyledi. Biz belediyenin öz kaynağı ile 179 bin liraya yeni iş makinesi aldık ve onlara kiraladık. Diğer makine boş kalırsa onu da gönderiyorum. Amacımız hizmet gecikmesin. Hedefimiz daha çok eve doğalgaz verebilmek.

3 bin 500 metre hattı yaptık ama doğalgaz yanıcı bir madde olduğu için güvenlik çok önemli. Önce test aşaması gerekiyor. Bu test 4-5 gün sürüyor. Yeni test ettiğimiz yerlere 10-12 gün sonra doğalgaz vereceğiz. Geçtiğimiz Perşembe sorduğumda doğalgaz abone sayımız 400’e ulaşmış. Aktif kullanıcı sayımız ise 250 civarında. Havayı ve çevre kirletme durumu yok. Kullanan arkadaşlarla görüşüyorum. Havaların iyi gitmesi de etkili ama fiyat anlamında kömürden daha uygun olduğunu söylüyorlar.”

 

 

 

 

Bu haber 742 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...