“Getirilmek istenen başkanlık sistemi laik-demokratik cumhuriyetin yıkımı/ülkenin bölünmesi demektir”

1 Aralık 2016 16:59

Atatürkçü Düşünce Derneği Isparta Şube Başkanı Batuhan Güldiken; getirilmek istenen başkanlık sistemini eleştirdi. Güldiken açıklamasında; “Siyasi iktidar başkanlık sistemi hırsıyla, ülkeye deli gömleği giydirmek istemektedir.

Dayatılan Başkanlık sistemi; Demokrasi, laiklik, çağdaşlaşma esaslı Türkiye Cumhuriyeti’nin temel değerlerini ve üniter yapısını ortadan kaldıran,

Yasama, yürütme ve yargının tek elde toplandığı,

Kanun hükmünde emirnamelerle insan haklarının askıya alındığı,

Özgürlüklerin yok edildiği,

Yargının tarafsızlığını kaybettiği,

Emekçilerin ve emek örgütlerinin, tamamen baskı altına alınacağı, bir yönetim biçimidir.

Anayasa değişikliği maddeleri sızdırılarak tartışılması isteniyor. Sorun, rejim değişikliğidir. Maddeler üzerinden tartışmak doğru değildir. Bu değişikliğe bütünsel açıdan karşı koymak gerekir.

İnsan haklarına dayalı demokratik, laik hukuk devleti tehlikededir.

Bağımsızlık savaşını yürüten Gazi Meclis etkisizleştirilemez. Milletin vekilleri işlevsiz bırakılamaz. Bu meclis; kurtuluş savaşını yapan ve zaferi kazanan, Lozanı kazandıran, Cumhuriyeti ilan eden meclistir.

Yasama, yürütme ve yargı gücünün tek elde toplanması demokrasilerde kabul edilemez. Bu denetim mekanizmaları işlevsizleştirilemez.

Osmanlı'nın 200 yıl süren çöküşüne çare bulamayan tek adam yönetim şekli, cumhuriyete seçenek olamaz.

Özlemimiz, Tam Bağımsız ve Gerçekten Demokratik TÜRKİYE’dir.

Amacımız; kalkınmış, adil, eşit ve üreten AYDINLIK TÜRKİYE’dir.

Çözüm, kasıtlı olarak tahrip edilmiş laik ve demokratik Cumhuriyetimizin meclis sisteminin yeniden sağlıklı bir şekilde yapılandırılmasındadır.

Bunun bir adımı olarak 4 Aralık Pazar saat 12.00’de Atatürk, Vatan ve Cumhuriyet sevgisiyle, tek adam yönetim şekline dur demek için Tandoğan’da buluşalım.

Saygılarımızla” ifadelerine yer verdi.

 

 

Bu haber 667 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...