“Şehrimizde yeni bir trafik devri başlamıştır”

19 Aralık 2012 16:28

Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, sürücülere şehir genelinde yapılan trafik çizgilerinin yanı sıra ikazlara uyulması çağrısında bulundu. Şu ana kadar yollarda ‘dikkat’, ‘yavaş’, ‘dur’ gibi ikazların yanında 40 km’lik hız limiti uyarısında bulunulduğunu aktaran Başkan Günaydın, bu kurallara uyulması haline şehirde kazaların önüne geçilebileceğini dile getirdi. Yollara yazılan 40 km’lik hız limiti sayısının 400 olduğunu ve bu rakamın 6 bin 500’ü bulacağını aktaran Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, “Şoförlerimiz bu40 kmyazısına riayet etsinler ve burada bir tane kaza olmayacağına inanıyorum. Kaza yapılmayan tek vilayet Türkiye’de Isparta olsun istiyorum. Bunu en önemli iş olarak görüyorum. Çünkü burada kaza olmayacak, evlat acısı çekilmeyecek. Bu ikazları da defalarca yapacağım” dedi. 

Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, pazar günü sabahleyin ikinci kat asfaltı yapılan ve aynı gecede yol çizgileri ile ikaz yazıları yazılan 113 Cadde’nin devamı olarak bilinen Fevzi Paşa İlkokulu-Hacılar Çeşmesi arasındaki yolda yapılan çalışmaları inceledi. Akşam saatlerinde gerçekleştirilen trafik işaretlemeleriyle ilgili olarak konuşan Başkan Günaydın, mahalle sakinlerinin bu cadde üzerinde çok sık trafik kazası yaşandığını belirttiklerini ifade ederek, trafik kurallarını tam anlamıyla izah eden ve psikolojik olarak da destekleyen işaretlemeler yaptıklarını belirtti.

Yerlere şerit çizgilerinin yanı sıra dur, yavaş gibi yazılar da yazdıklarını söyleyen Başkan Günaydın, belediye olarak işaretleme çalışmalarının çok dikkatli bir şekilde yapıldığını ifade etti. Bu çalışmaları gece-gündüz demeden yapan personeline de teşekkür etmeyi ihmal etmeyen Günaydın, çalışmaların tamamen kendi personel ve iş araçlarıyla yapıldığına değindi.

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, “Caddelerimizde ciddi ikaz çalışmalarında bulunuyoruz. Bu çalışmalar sonrasında görülecek ki, şehrimizdeki kazalarda ciddi azalmalar yaşanacak. Isparta’da kasis devri kalkmıştır. Şehrimizde yeni bir trafik devri başlamıştır. Kasislerden daha etkili olacak işaretlemeler yapıyoruz. Isparta’nın hiç kaza yaşanmayan bir kent olmasını arzuluyoruz. Bu da bizim trafik projemizin bir parçasıdır” dedi.

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın son olarak trafik çizgilerinin yanı sıra yine sinyalizasyon çalışmalarının da tamamlandığını hatırlatarak en kısa zamanda da şehirde yeşil dalga çalışmalarının gerçekleştirileceğini ifade etti. Günaydın, bu çalışmaların da kazaları azaltacağına aynı zamanda yakıt tasarrufuna da gidilmiş olacağını aktararak, “Kazasız bir şehri olalım istiyorum” şeklinde konuştu.

Bu haber 617 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...