“Şehrin yaşam kalitesini artırıcı hizmetler noktasında Belediyeler üçün-beşin hesabını yapmamalıdır”

3 Aralık 2016 13:27

Yurt Yaptırma Birliği'nin Zafer Mahallesi'ndeki yurt projesiyle ilgili olarak Ak Parti İl Başkanı Oman Zabun, "Bizim ilçe ve belde belediyelerimiz kamu yatırımlarını yöresine kazandırmak için bedava yer veriyor. Ama kamu hizmeti üretmek istediğimiz alanda Isparta Belediyesi'ni aşamıyoruz" dedi.

Güneykent Belediye Başkanı, Yurt Yaptırma Birliği Başkanı Fahrettin Gözgün'ün gündeme getirdiği Yurt Projesi kriziyle ilgili tartışma alevleniyor. Isparta Belediyesi'ni projeye ilişkin iş ve işlemlerle ilgili oyalama yaptığını belirten Güneykent Belediye Başkanı Fahrettin Gözgün'e Belediye Başkan Yardımcısı, MHP'li Meclis Üyesi Akif Aslan'ın 'projenin önünü açan kararlar Belediye Meclisi'nde verilmiştir. Yurt Yaptırma Birliği'nde Isparta Belediyesi istenmiyor' diye cevap vermişti. Zafer Mahallesi'nde 9100 m2'lik alan yapılacak 600 kişilik yurt projesiyle ilgili tartışmalara AK Parti İl Başkanı Osman Zabun da katıldı. Zabun, Yurt Yaptırma Birliği'nin projesine Isparta Belediyesi'nin engel olduğunu söyledi. Kamu hizmetleri alanında AK Partili Belediyelerin uygulamalarını örnek gösteren Zabun, şu açıklamayı yaptı: "Belediyelerimizin ortak olduğu yerel yönetim birliği mahiyetinde Yurt Yaptırma Birliğimiz var. Yurt Yaptırma Birliğimizin İstanbul'da ve Isparta merkezde mülkleri var. Isparta merkezdeki arsa ile ilgili imar değişiklikleri ile ilgili arkadaşlarımız 2 yıldır mücadele ediyorlar. Maalesef Isparta Belediyesi'nde birçok işte olduğu gibi bu işte ağır-aksak gidiyor. Buna rağmen belli bir mesafe alındı. Yurt Yaptırma Birliği Başkanı bizim Güneykent Belediye Başkanı Fahrettin Gözgün ve yönetim kurulu üyeleri olan diğer belediye başkanları ile birlikte bu konuyla ilgili gerekli temasları kurup, zorlaya zorlaya belli bir aşama katettiler.

Bizim odaklandığımız konulardan birisi 90 bin öğrencisini bünyesinde barındıran bir şehir haline geldik. Dolayısıyla burada üniversite öğrencilerimizin rahat ortamlarda, rahat mekanlarda, lüks mekanlarda konaklamalarını temin edecekleri altyapı yatırımları en önemli önceliklerimiz. Bu kapsamda İl Özel İdaremiz bir yurt projesi temelini attı. Bunun yanı sıra KYK değişik çalışmalarını sürdürüyor. Bu anlamda Yurt Yaptırma Birliğimizin bir arsası var. Burada yurt yaparak öğrencilerimizin hizmetine sunmayı hedefliyorlar. Ancak orada Isparta Belediyemizin bir mülkü var. Bu konuyla ilgili arkadaşlarımız görüşüyorlar. Ancak bir mesafe alamadılar.

Halbuki Isparta Belediyesi de bu birliğin üyesi. Arsa karşılığında çok afaki rakamlar talep edildi. Olmayasıya şartlar öne sürülüyor. Arkadaşlarımız görüşüyor. Ama şehrin yaşam kalitesini artırıcı hizmetler noktasında Belediyeler üçün-beşin hesabını yapmamalıdır. Öyle olursa gelecek hizmeti engellemiş olur ya da geciktirmiş olur. Geçmiş tarihte bunu yaşadık. Maalesef Şehir Hastanesi ile ilgili en az 2-3 yıllık gecikme söz konusu oldu. Büyük mücadeleler verdik. Pürüzleri çözene kadar ciddi zaman kaybettik. Bir Belediye orada kendine ait olan mülkiyetle ilgili imar değişikliğini geciktirdi. Kendisine ait mülkiyet için afaki rakamlar talep etti. Sağlık Bakanlığımızın böyle bir uygulaması olmamasına rağmen Belediyenin talep ettiği rakam üzerinde oradaki mülkiyet satın alındı. Bu parayı Isparta'ya getirmiş olduk. Isparta Belediyesi'ne bu parayı ödemek suretiyle o mülkiyete sahip olduk.

Bunlar insanımızın yaşam kalitesini artıran ve Isparta'ya katma değer kazandıran büyük projeler. Bizim ilçe belediyelerimiz var. Kamu yatırımını ilçesine kazandırmak için bedava yer veriyorlar. Çok da doğru yapıyorlar. Bakanlıkların ürettiği hizmetlerin ilçeye kazandırılması noktasında son derece seri ve hızlı davranıyorlar. Ama Isparta Belediyesi, kamu hizmeti üretmek istediğimiz alanda bir şekilde alakası varsa maalesef aşmakta güçlük çekiyor."

 

 

 

Bu haber 607 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...