Belediyespor Atletizm Sporcuları Altınla ödüllendirildi

3 Aralık 2016 13:30

Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, ülke ve dünya çapında başarılar elde eden Belediyespor Kulübünün Atletizm sporcularını altınla ödüllendirdi. 2016’da Dünya 3.’lüğü elde eden sporcuların 2017 yılı hedefleri arasında 12-16 Temmuz 2017’de Kenya Nairobi’de yapılacak olan Yıldızlar Dünya Şampiyonasında dereceler elde edebilmek olarak açıklandı.

Isparta Belediyespor Kulübü bünyesinde 2012 yılından buyana faaliyet sürdüren ve bu süreçte bölgesel, Türkiye geneli ve Dünya çapında başarılar elde eden atletizm şubesi sporcuları Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın tarafından altınla ödüllendirildi.

Çeşitli lise ve ortaokullarda öğrenim hayatlarını sürdüren ve Isparta Belediyespor Atletizm takımında spor hayatlarını devam ettiren Rumeysa Coşkun, Havva Gıcır, Tuğba Kurt, Nurgül Uçgun, Hatice Özbalcı ve Emine Sarıyıldız ile kulüp antrenör ve yöneticileri Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’ı makamında ziyaret etti. 

Ziyarette bugüne kadar gerek bireysel gerekse takım olarak elde edilen başarılar hakkında bilgiler verilirken, takımın yarın Denizli’de yapılacak olan yarışmaya katılacağı aktarıldı. Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, sporcuların gerek bireysel, gerekse takım olarak elde ettikleri başarıların kendisini mutlu ettiğini belirtirken, sporcular, antrenörler ve yöneticileri elde edilen başarılardan dolayı kutladı. Günaydın, “Dünya 3.’lüğünün bizden çıkması da gurur verici. Bunun yanı sıra bireysel ve takım halinde aldığınız sonuçlar bizleri mutlu etti. Sizleri, hocalarımızı ve yöneticilerimizi tebrik ediyorum” dedi.

Isparta Belediyespor Kulübü Atletizm Şubesince spor yapan ve başarılar elde eden sporculardan en göze çarpan isimlerden birisi Rumeysa Coşkun. Coşkun 1500 ve 800 metre salon ile açık saha yarışmalarında Türkiye şampiyonluklarının yanı sıra 13-17 Temmuz 2016 tarihleri arasında Trabzon’da yapılan Dünya Liseler Olimpiyatlarında 1500 metreyi 4.37’de koşarak Dünya 3.’lüğünü elde etti. Coşkun Dünya şampiyonluğunu ise salise farkı ile kaybederken, şampiyon fotofiniş ile belirlenmişti.  

Son olarak 16 Ekim 2016’da Antalya’da yapılan bölgesel kros ligi birinci kademe yarışmalarında da ferdi sıralamada Rümeysa Coşkun birinci, Nurgül Uçkun 2.oldu. Takım sıralamasında Isparta Belediyespor birincilik elde etti.

3 Aralık 2016’da Denizli’de yapılacak 2.kademe yarışmaları sonrasında finale yükselen takımlar 18 Aralık 2016’da Gaziantep ilinde yapılacak olan Türkiye Şampiyonluğu için yarışacak. Belediyespor kulübü bu yarışlarda kürsünün en üst basamağını hedeflerken, geçen yıl yapılan bu yarışlarda Türkiye 4.’lüğü elde edilmişti.

Belediyespor Kulübü Atletizm Antrenörü Lütfü Yılmaz “2017 yılı hedeflerimiz arasında Türkiye şampiyonluklarının yanı sıra sporcularımızın 12-16 Temmuz 2017’de Kenya Nairobi’de yapılacak olan Yıldızlar Dünya Şampiyonasında kulübümüzü, ilimizi ve ülkemizi temsil edebilmek için çalışmalarımızı sürdürmekteyiz” dedi.

Bu haber 700 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...