“Engelli vatandaşlarımızın kamu hizmetlerine erişmelerinde önemli aşamalar kaydedilmiştir”

5 Aralık 2016 18:21

Vali Şehmus Günaydın, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla yayınladığı mesajda; İl genelinde  engelli vatandaşların kamu hizmetlerine erişmelerinde önemli aşamalar kaydedildiğini belirterek, “Engelli kardeşlerimin desteklenmeleri halinde toplumsal hayata katılım ve başarmak yolunda gösterdikleri gayretlerinden dolayı, büyük mutluluk duyuyorum” dedi.

Vali Günaydın’ın mesajı şöyle: “Engellilerin topluma kazandırılması, sorunlarına dikkat çekmek ve bu sorunların ortadan kaldırılması için toplum bilincini artırmak hedefi ile 3 Aralık Günü tüm Dünyada “Dünya Engelliler Günü” olarak kabul edilmiştir.

Bir insanın engelli olması, onun çalışması ve başarılı olmasına engel teşkil etmemektedir. Engellilerimizin yaşadıkları sorunlar sadece kendileri ve ailelerinin değil tüm toplumun sorunudur. Bu nedenle toplum olarak doğuştan ya da sonradan engelli olan vatandaşlarımızın yaşam kalitelerini artırıp sosyal hayata katılmaları konusunda azami gayret gösterilmelidir.

Bugün sporda, kültür alanında, bilim hayatında engelli kardeşlerimizin elde ettiği ulusal ve uluslararası başarılarla gurur duymaktayız. Şunu da bilmekteyiz ki, önümüzde alınması gereken mesafeler geçmişte yapmış olduklarımıza göre daha fazladır.

İlimiz genelinde de engelli vatandaşlarımıza temel hizmetlerimiz sunumunda ve kamu hizmetlerine erişmelerinde önemli aşamalar kaydedilmiştir. Engelli kardeşlerimin desteklenmeleri halinde toplumsal hayata katılım ve başarmak yolunda gösterdikleri gayretlerinden dolayı, büyük mutluluk duyduğumu ifade etmek istiyorum.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü vesilesiyle engellerin olmadığı bir dünya için hep birlikte daha çok çalışmak temennisiyle tüm engelli vatandaşlarımıza ve ailelerine en içten sevgi ve saygılarımı sunarım.

 

 

 

 

Bu haber 611 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...