Güneykent ´gül turizmi´ ile acentaların tur programında

5 Aralık 2016 18:27

Güneykent, 2017 sezonu için yabancı turist hedefini 15 bin olarak belirledi. Türkiye'de tur programı satan acentalar da 'Güneykent Gül Turizmi'ni şimdiden satışa sundu.

Gönen İlçesine bağlı Güneykent Beldesi, gülün tarımın yanı sıra turizm ürünü olarak markalaştırma yönünde çalışma başlattı. Güneykent Belediye Başkanı Fahrettin Gözgün, 2017 yılında peşi sıra etkinliklerle 15 bin turiste gül toplatmayı hedeflediklerini söyledi

Dünya gül yağı üretiminin yüzde 65’ini tek başına karşılayan Isparta, artık gülü sadece bir tarım ürünü olarak görmüyor. Kentte üretilen gülün yüzde 20’sini karşılayan Gönen’in Güneykent beldesi gülü önemli bir turizm değeri olarak markalaştırmaya başladı. Güneykent Belediye Başkanı Fahrettin Gözgün, beldede 2017 yılı kırsal turizmi için şimdiden çalışmaya başladıklarını açıkladı.

SİZ HİÇ GÜL TOPLADINIZ MI?

Dünyada ölmeden önce yapılması gereken önemli şeyler listesinde Isparta’da şafak vakti gül toplamanın da yer aldığını söyleyen Başkan Gözgün, “Yerli ve yabancı turistler için müthiş bir program hazırlıyoruz. Sabah güneşin doğuşuyla gül bahçelerinde gül toplatacağız. Oradan çıkıp yöresel ürünlerle gül kahvaltısı yapılacak. Kahvaltının ardından ziyaretçilerimiz gülhanede topladıkları gülün suyunu çıkaracaklar. Bu işlemin ardından da hep birlikte gül reçeli yapacağız. Arzu eden misafirlerimize özel de halı dokuma tezgahları kurduk. Isparta’nın gülü ve halısı meşhurdur. Bu iki özelliği aynı gün yerli ve yabancı turistlere yaşatmak istiyoruz. Ayrıca beldede turistlerimizin ulaşımını römorklarla sağlayacağız. Tam bir köy havası alacaklar” diye konuştu.

Güneykent’te Gülderen Kadınlar Derneği bulunduğunu ve burada birçok kadının güle dair hediyelik eşya yaptığını belirten Belediye Başkanı Gözgün, “Bu eşyalar da Isparta-İstanbul karayolu üzerinde kurulacak satış mağazasında alıcılarla buluşacak” açıklamasında bulundu.

ACENTALAR ARIYOR

Mayıs 2017’de gerçekleştirilecek gül hasadı için şimdiden birçok acentanın kendileriyle iletişim kurduğuna dikkat çeken Belediye Başkanı Gözgün, “Geçen yıl hiç plan yapmadığımız halde 10 tur firması Güneykent’e kendiliğinden geldi. Şimdi bu firmalarla birlikte iki üç katı firma bizimle temasa geçti. Isparta’da gül toplayıp halı dokumak istiyorlar. Kırsal turizm adına Isparta gülü çok önemli bir değer. Bir rotamızı bu yöne çevirdik” dedi.

 

 

 

Bu haber 619 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...