“Asgari ücretin 1600 TL olmasını bekliyoruz”

5 Aralık 2016 18:29

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 2017 yılında geçerli olacak asgari ücreti belirlemek üzere 6 Aralık'ta toplanacak. Türk-İş İl Temsilcisi Sadık Kaya, asgari ücretin 1600 TL’ye çıkartılmasını beklediklerini bildirdi.

İşçi, işveren ve hükümet temsilcilerinden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 2017 yılında geçerli olacak asgari ücreti belirlemek üzere 6 Aralık'ta toplanacak.  TEKSİF Isparta Şube Başkanı ve Türk-İş İl Temsilcisi Sadık Kaya, asgari ücret konusunda beklentilerini açıkladı.

Asgari ücretin bugünkü şartlarda yeterli olmadığına işaret eden Kaya, “Devlet işçiye özel evlat muamelesi göstermektedir. Devlet memuru bugün açlık sınırının altında değil ama devlette şuanda çalışan işçiler şuanda açlık sınırının altındadır. Türk-İş ve TEKSİF Sendikası olarak asgari ücretten beklentimiz TÜİK’in açıkladığı rakamların verilmesidir. Biz ayrımcılık olmamasını her zaman söylüyoruz. Asgari ücrete zam olacağı zaman işverene külfet gelir deniyor. Bugün çeşitli yerlerde teşvik ve destekler veriliyor. Ama asgari ücrete yeteri kadar destek verildiğini düşünmüyorum. Geçen yıl asgari ücret çalışmaları yapılırken TÜİK’in belirtti rakam 1400 TL’ydi.  Bu yıl açıklama henüz yapılması ama 1600 TL olacağını düşünüyoruz. Asgari ücretin bu rakamdan aşağı olmamasını bekliyoruz” dedi.

Öte yandan asgari ücretin 1300 TL olacağı zaman işverenlerin işçi çıkartırız şeklinde açıklamaları olduğunu hatırlatan Kaya, “Ama bakıldığında çok fazla işçi çıkarma olmadı. Geçen yıl işsizlik yüzde 10 civarındaydı, şimdi yüzde 11 civarında. O yüzden çok fark ettiğini düşünmüyorum. En çok asgari ücretlinin çalıştığı yerlerden biri de tekstil sektörü. Tekstilde Avrupa’nın tedarikçisi biziz. O yüzden teşvikle önümüz açıldığı zaman yükün altından işverenlerin kalkacağını düşünüyorum” şeklinde konuştu.

Bu haber 678 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...