“Hisse karşılığında projeye ortak olmak istiyoruz”

6 Aralık 2016 16:12

İlk kez Güneykent Belediye Başkanı ve Yurt Yaptırma Birliği Başkanı Fahrettin Gözgün'ün ağzından Basın Kulübü'nde gündeme gelen Zafer Mahallesi'ndeki Yurt Projesi krizinde AK Parti kanadının eleştirilerine Belediye Başkanı Günaydın cevap verdi. Günaydın, Yurt Projesi'nde engelci olduğu yönündeki suçlamaları reddederek şu açıklamalarda bulundu:

1/2/2016 tarihinde yurt yerinin tapu sicili oluşturulmuştur. Ve arkasından 18/4/2016 tarihinde Belediyeye ait hissenin satışı için müracaat edilmiştir. Devletin fiyat tespiti yapan kurumları var. En az 3 yerden fiyat tespiti yaptırdık. Satışını isteyenler kendileri. Neden satış istiyorsun? Beraber yapabilirdik. O isteği yerine getirdik. Fiyat tespiti 705 bin TL olarak çıktı. 'Bu fiyata almayacağız' dediler. Peki neden fiyat tespiti yaptırıyorsunuz. Bu tespiti yaptırmak zorundayım. Yoksa hata yapmış olurum. Bu arada '500 bin TL'ye verirmisiniz' diye teklifte bulundular. 500 bin TL'ye verirsek bana zimmet çıkardı.

Sizin yerinizi ayırın şeklinde bir talep daha geldi. Bu güzelim arsayı bu şekilde parçalamakla Belediyenin arsanın değeri düşmüş oluyor. Encümenimiz bu talebi reddetti. Her iki tarafın da menfaati böyle korunmuştur. Yurtla ilgili yapılabilecek her şeyi yaptık. Halkımıza, milletimize faydalı bir tesistir. Her konuda yardımcı olacağımı daha önce de söylemiştim. Fahrettin bey bu konuları bildiği halde bana sitem ediyor. Biz bu yurdun yapılmasını istiyoruz. İki tarafın da değerinin düşmemesi için hisse karşılığında bu projede olmak istiyoruz. Bu kadar yakınlık gösteren Belediyeye bu şekilde ithamlarda bulunulması yanlıştır.

'Engel oluyor' şeklinde konuşmak yanlıştır. Bunu her zaman olduğu gibi konuşan Osman Zabun'dur. 'Eski hastanede yaptığı gibi yine engel oluyor' şeklinde futursuz bir laf söylemiş. ITKM'de de futursuz bir çok laflar yaptı. Bütün belgeleri sunduk, izah ettik. Kendisi kara kuyuya düştü. Bu ayıp daha kapanmadan şimdi başka bir ayıp işliyor. Esas engelci sensin. Hastanenin herşeyini biz yapıyoruz. Asfaltı bitti, doğalgaz bağlantısını hazır hale getirdik. Daha hastanenin temeli atılmadan büyük büzler ve borularla altyapıyı tamamladık. Büyük bir sorunu çözdük. Bu nasıl engelcilik. İktidarın il başkanı faydalı olsun isterim. Nere faydalı oluyor? Her konuştuğu yanlış. Bana yalancı söyleyebilecek kadar yalan söyleyen bir adam."

 

 

 

Bu haber 552 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...