Soğuyan havalar, kışlıkları zam şampiyonu yaptı

19 Aralık 2012 16:32

Tuhafiyeci ve Manifaturacı esnafı son iki aydır kaban, kazak ve bot, fiyatları en fazla artan ürünler olduğunu belirterek; “Vatandaşlar, kış aylarıyla birlikte yazlıkları dolaplara kaldırırken, kışlıklar için pazarların ve mağazaların yolunu tuttu” dediler.

Son iki aydır kaban, kazak ve mont fiyatlarındaki artış, diğer ürünlerin çok önüne geçtiğini ifade eden Tuhafiyeci ve Manifaturacı esnafları, bu durumun TÜİK verilerine de yansıdığını belirttiler. Esnaflar; “Söz konusu verilere göre tüketici fiyatları bazında Kasım'da en yüksek fiyat artışlarının kışlık giyim ürünlerinde görülmüştür. Mevsimsel olarak ucuzluktan çıkıldığı için şu andaki fiyatlar normal sezon fiyatları” dediler.

Esnaflar; “Giyim sektöründe mevsimsel olarak yani yaz sezonu sonu itibariyle genel bir ucuzluk döneminden çıkıldı. Kasım'da giyim ürünlerindeki artışın ardından Aralık ayında tekrar normal sezon fiyatları seviyelerine dönmüş durumdadır.

Türkiye'deki yıllık enflasyonun yüzde 8 civarında seyretmesine karşılık, hazır giyim sektöründe daha düşük bir enflasyon olduğu herkesin malumudur. Hazır giyimdeki enflasyon geçen yılın aynı ayına göre yüzde 6,85 civarında. Dolayısıyla hazır giyimdeki enflasyon geçen yılın aynı ayıyla karşılaştırıldığında Türkiye genelindeki enflasyondan daha düşük. Giyim sektöründe bir zam söz konusu değil” dediler.

“REKABET HER ZAMAN TÜKETİCİYE YARAR”

Sektörde yaşanan rekabet ortamının her zaman tüketiciye yaradığına dikkat çeken esnaflar; “Isparta’da şu anda dünyadaki bütün markalar ve Türk markaları tüketiciye daha fazla avantaj sağlamak için yarış içindeler. Bizde bu doğrultuda indirim kampanyaları yapıyoruz. Tüketici de bundan faydalanıyor.  Isparta’da hazır giyim fiyatlarının pahalı olmadığını söyleyebiliriz. Bu durum kış mevsimi boyunca da devam edecektir. Ülkemizde olduğu gibi ilimizde de ekonomik gelişmeye paralel olarak perakende sektörünün de büyüdüğünü söyleyebiliriz. Bu nedenle sektörün geleceği için iyimseriz” diye konuştular.

 

 

Bu haber 694 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...