Dünya Şampiyonu TED Isparta Koleji Öğrencisi Açelya Özçelik’i Türk Sağlık-Sen ödüllendirdi

6 Aralık 2016 16:18

Hafıza ve zihinsel matematik alanında dünyanın en prestijli yarışması olarak kabul edilen MEMORİAD beyin olimpiyatlarında "zihinsel karekök" kategorisinde Türkiye'yi temsil eden Isparta   TED öğrencisi Açelya Özçelik gösterdiği müthiş performansla pek çok ülkeden gelen yarışmacıları geride bırakarak, Dünya birincisi oldu.

Her yıl farklı bir ülkede yapılan hafıza ve zihinsel matematik olimpiyatlarının sonuncu Amerika'da Las Vegas'da düzenlendi. Dünya'nın pek çok ülkesinden gelen hafıza şampiyonları, matematiksel işlemlerden, birkaç dakikada yüzlerce ismi ve yüzü hafızada tutmaya, çok basamaklı sayıları birbiri ile bölmeye kadar birçok hafıza oyunlarında kıyasa yarıştılar. Hafıza ve zihinsel matematik alanında dünyanın en prestijli yarışması olarak kabul edilen MEMORİAD beyin olimpiyatlarında "zihinsel karekök" kategorisinde Türkiye'yi TED Isparta Koleji Özel Lisesi 9.sınıf öğrencisi Açelya Özçelik temsil etti. Açelya Özçelik gösterdiği müthiş performansla pek çok ülkeden gelen yarışmacıları geride bırakarak, Dünya birincisi oldu.

Isparta Devlet Hastanesi Gülkent ek binası ameliyathane servisinde görevli hemşire Fatma Özçelik’in kızı Açelya Özçelik,  Ankara’da 2015 yılında 9’ncusu yapılan Türkiye hafıza şampiyonasında birinci olarak ABD Las Vegas’ta yapılan olimpiyatlara davet edildi. Dünya Hafıza ve Zihinsel Matematik Olimpiyatları, zihinsel karekök kategorisinde dünya şampiyonu olan Açelya Özçelik için Türk Sağlık-Sen Isparta Şube Başkanlığı tarafından plaket  töreni düzenlendi. Törende bir konuşma yapan Türk Sağlık-Sen Şube Başkanı Hayati YILDIZ “Kızımızın önündeki uzun eğitim öğretim hayatı var, böylesi başarılara imza atmasını Cenabı  Allah’tan niyaz ediyorum. İçinde bulunduğumuz hassas günlerde “Bizim ilkemiz, önce Ülkemiz" diyebilen insanların bu vatana ne kadar da lazım olduğunu gördük. Bununla beraber bu vatana ihanet eden  hainlerin de gözler önünde olduğunu gördük.  Türkiye Kamu Sen ve Türk Sağlık-Sen’in senelerdir her platformda yüksek sesle haykırdığı vatan, bayrak, ezan hassasiyeti bir kez daha gün yüzüne çıktı .  Açelya kızımızı  İlimizi ve ülkemizi temsilinden dolayı tekrar tebrik ediyor, kızımızı yetiştiren ailesine ve hocalarına şükranlarımızı sunuyoruz.” dedi.

 

 

Bu haber 738 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...