Öğrenciler Kariyer Günleri İle Geleceğine Şekil Veriyor

7 Aralık 2016 19:01

Öğrencilerimizin kariyer planlamasına katkıda bulunmak, yol haritası belirlemelerine yardımcı olmak amacıyla Süleyman Demirel Üniversitesi Kariyer Planlama ve Mezunlarla İletişim Merkezi, Kariyer ve Girişimcilik Topluluğu ile Politika Tasarım Kulübü işbirliğiyle “Kariyer Günleri” etkinliği düzenlendi.

Prof. Dr. M. Lütfü Çakmakçı Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinliğin açılış konuşmasını yapan Kariyer Planlama ve Mezunlarla İletişim Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Dicle Özdemir Küçükçapraz, kariyerin uzun bir yolculuk olduğuna dikkat çekerek SDÜ olarak öğrencilerin kariyer planlaması yaparken yanlarında olduklarını söyledi.

Sektöre yönelik bilgilerini paylaşmak üzere öğrencilerle buluşan Vestel Müşteri Hizmetleri Deneyim Evi ve Elektronik Laboratuvar Müdürü Hakan Şahin Zorlu Holding’in gelişim sürecinden ve Vestel’in dünya çapındaki başarılarından söz etti. Şahin öğrencilere; “Meslek hayatınızda başarıya ulaşmak istiyorsanız hayallerinizden asla vazgeçmeyin. Bazen kariyerinizi şekillendirmek için önünüze engeller çıksa da doğru olduğuna inandığınız yoldan şaşmayın ve yolunuza devam edin. Belirlediğiniz hedeflerden vazgeçmeyin. Yeniliklere açık olun ve farklı bakış açıları edinin.” dedi.

“Çalışma Mevzuatı ve Kariyer Meslek Grupları” konulu bir sunumu ile iş hukuku, iş sözleşmesi, sözleşmenin unsurları, işveren ve işçinin sahip olduğu haklar, hukuki yaptırımlar gibi konular hakkında bilgi veren Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından Çalışma Uzmanı Tahir Akbaş da etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkürlerini iletti.

GÖLTAŞ Grup İnsan Kaynakları Direktörü Hakan Hamarat ise “Grup şirketlerimiz çimento, enerji, hazır beton, orman ürünleri, gıda ve tarım alanlarında önemli çalışmalar yürüterek ekonomiye büyük katkı sağlamaktadır. “dedi.

Katılımcılara iş mülakatları hakkında bilgi veren ORMA İnsan Kaynakları Şefi Ayşegül Mutlu ise iş başvurularında dikkat edilmesi gereken noktalara değinerek “İş başvurularınızda teori bilgilerin yanı sıra pratik bilgilere de hakim olun, üniversitenizde yapılan şirket tanıtımları, kariyer günleri gibi etkinliklere katılım sağlayın, ilgilendiğiniz mesleğin neler yaptığı hakkında bilgi edinin, en önemlisi yabancı dil ve bilgisayar bilginizi geliştirin” mesajını verdi.

Bu haber 597 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...