“Sütçüler’i Turizm Merkezi yapmak istiyoruz”

8 Aralık 2016 12:30

Sütçüler Tepesi’ne BAKA destekli proje ile turizm tesisi kazandıran Belediye Başkanı Mustafa Üstün, iddialı bir çıkış yaparak, ilçedeki ormanlık alandaki oksijenin Şarkikaraağaç’taki Kızıldağ’dan daha fazla olduğunu ileri sürdü.

Sütçüler Belediye Başkanı Mustafa Üstün, K32’de katıldığı Basın Kulübü Programında ilçeye yapılan turizm tesisi hakkında bilgi verdi. Orman Bakanlığı’ndan 29 yıllığına kiraladıkları A Tipi Mesirelik Alana turizm tesisi kurduklarını anlatan Üstün, ilçeyi turizm merkezi yapmak istediklerini vurguladı. Üstün oksijen konusunda da iddialı bir çıkış yaparak Sütçüler’in Kızıldağ’dan daha fazla oksijene sahip olduğunu ileri sürdü.

HEDEFİMİZ SÜTÇÜLER’DE TURİZM YAPILABİLECEĞİNİ GÖSTERMEK

Sütçüler Tepesi’ne kurdukları turizm tesisinin BAKA destekli bir proje olduğunu belirten Belediye Başkanı Mustafa Üstün, “Orman Bakanlığı’ndan burayı kiraladık. Bakanımıza teşekkür ediyorum. A tipi mesirelik alanı herkes alamaz. 29 yıllığına kiraladık. Sütçülerimize güzel bir tesis kazandırdığımıza inanıyorum. Bu benim yalnız ekibimle yaptığım bir çalışma. Projemizi BAKA’ya sunduk ve kabul ettiler. Daha önce bu proje kıl çadır projesiydi. Tabi herkes kıl çadırda kalmaz. O yüzden hemen projeyi değiştirdik ve izolasyonlu çadır yapalım dedik. Hedefimiz Sütçüler’de turizm yapılabileceğini ve turizmden para kazanılabileceğini halka göstermekti. İlçemizde girişimci olmadığından dolayı insanımız görmeden bir şey yapmak istemiyor. Biz de gösterelim dedik. Melikler Köprüsü yapılıyor. Köprüden turisti alacağız, Yazılı Kanyon’a getireceğiz. Yazılı Kanyon’a Milli Park’lar yatırım yapacak. O yatırımdan sonra turisti bir gece orada yatıralım, daha sonra St Paul yolundan yürüterek Sütçüler’e getirelim istedik. Sütçüler’de de tesisimizde bir gün yatıralım. Bu turizmde birinci basamağıdır. İkinci basamağımız da var. Turisti getirip, farklı aktivasyonlar sunamadıktan sonra onlara hapishane gibi gelmeye başlar. O yüzden alternatif sunmamız lazım. Bunları yapacağız. Fuarlara katılıyoruz, Sütçüler’i anlatıyoruz. İlk olarak konaklamamızı yapalım ondan sonra reklama çıkarız” dedi.

Sütçüler’in il ve ilçe dışında çok sayıda hemşerisi olduğunu ifade eden Üstün, onların turizm merkezine şimdiden rezervasyon yaptırdıklarını dile getirdi. Üstün, sözlerini şöyle sürdürdü: “Talep olduğu sürece üzerine koyarız. 18 izolasyonlu çadır, 3 bungalov evimiz ve 2 kıl çadırımız var. 1 Nisan 2017 tarihinde açacağız. Şuanda deneme sürecindeyiz. Çadırlarımızda klimalar var. Bunların denemeleri yapılıyor. 5 yıldızlı otel konforunda çadır ürettik. Çadırda klima, buzdolabı, duşakabin, tuvalet var. Bu çadırlar 8-10 yıl dayanabilir. Ayrıca yemek için bir restoran yaptık. Orada seyir terası ve yürüyüş alanları yapacağız. Katır safarimiz olacak. Bizim tesisimiz deniz manzaralı. Nasıl deniz oluyor burada diyorlar. Bizim denizimiz yeşil. Toprak parçası göremezsiniz.”

Öte yandan Sütçüler’deki oksijenin Kızıldağ’dan  daha fazla olduğunu ileri süren Belediye Başkanı Mustafa Üstün, “Yaylamızın farklı bir özelliği var. Günlerce denizin kenarında güneşin altında yatmanıza gerek yok. İnsan bizim yaylamızda bir günde bronzlaşıyor. Hep Kızıldağ diyoruz ya. Kızıldağ’ın oksijeni ile Sütçüler’in oksijenini ölçelim, hangisi yüksek gelecek görelim. Kızıldağ’ın devamlı reklamı yapılıyor, Sütçüler’in altyapısını tamamlayamadığımızdan dolayı reklamı yapamadık. Bundan sonra yapacağız. Orman alanımız çok fazla. Türkiye’de sayılı ormanlarından birisi Sütçüler’dir. Kızıldağ’a hiç gitmemiştim geçen gittim, orman dediğiniz burası mı dedim. Şarkikaraağaçlılar beni yanlış anlamasın. Ben, Kızıldağ’ı öne çekerek Sütçüler’in güzelliğini geri itmeye karşıyım” diye konuştu.

 

Bu haber 553 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...