“Bedelsiz tahsis etmeli”

8 Aralık 2016 12:37

Yurt Yaptırma Birliği’nin üyesi olan Uluborlu Belediye Başkanı Mehmet Ünverdi de dün düzenledikleri basın toplantısında yaptığı konuşmada, “İşin doğrusu; Isparta Belediyesi'nin buradaki yeri tahsis etmesidir. Burada sayın Günaydın'ın bizimle pazarlık etmesini abest karşılıyorum” dedi.

 Yurt Yaptırma Birliği'nin yaşadığı sorunlara dikkat çeken Ünverdi, "belediyelerin amacı şehrini büyütmektir" diye konuştu. Ünverdi, şöyle devam etti:

"Burası bir yoldur. Mevcut yolun ifrazlardan sonra Belediyeye kalmasıdır. Yolların tapusu yoktur. Aslında işin doğru olanı Isparta Belediye Başkanımızın arsayı bedelsiz olarak birliğe terketmesidir. Kendi ilçemizde, kamu yatırımlarında bu gibi işlemlerde uyguladığımız taktik budur. Ben yatırım çekme adına kamuya bir çok yer vermişimdir. Isparta'nın ciddi bir sorunu var. Yurt sorunu var, apart sorunu var. Isparta'nın neyi var da bir konut 400-450 bin TL eder. Biz belediye başkanıyız. 13 yıldır belediye başkanlığı yapıyorum. Bir dönem meclis üyeliği yaptım. 20 yıldır belediyeciyim. Eğer siz bulduğunuz bölge içerisinde imar hareketleri oluşturmazsanız, şehrin büyüyeceği noktaları tespit etmezseniz, bir vizyon çizmezseniz bu hale gelir. Bakın Isparta'yı büyüteceğiz' diyoruz. Nasıl büyüteceğiz?

Siyasiler, üniversite  90 bin öğrenci sayısına ulaşmış, 2.üniversite açmaya çalışıyor konut yok, yurt yok. Keçiborlu ve Uluborlu'da 400 kişilik öğrenci yurdu yapıldı. Aynı yurdu Süreyya Sadi Bilgiç, Isparta için de 1000 öğrenci için planladı. Kampüsün içerisinde yapılacaktı. Hala yeri tahsis edilmedi. Keçiborlu'da öğrenci var, bizim yurdumuz 2 ay sonra hizmete girecek. SDÜ Rektörünün bu işle ilgili planlaması var. Yine geliyor Isparta Belediyesi'ne. Belediyeler bu işlerin lokomotifidir. İsterseniz bu işin önünü kesersiniz isterseniz önünü açarsınız. İşin doğrusu; Isparta Belediyesi'nin buradaki yeri tahsis etmelidir. Burada sayın Günaydın'ın bizimle pazarlık etmesini abest karşılıyorum.

Ben belediye binamı SDÜ'ye tahsis ettim, kendim gittim marketten bina yaptım, oturuyorum. Tahsis ettiğim bina 5000 m2 oturma alanı var, ana yola cephe. Binaya bir de deprem güçlendirmesi yaptım da tahsis ettim. Burada çocukların bir güvenliği söz konusu. Ben Uluborlu'yu büyütmek istiyorum. Benim derdim bu. Ben bununla dertleniyorum. KYK'ya biz de yer bulduk. Kamu yeri yoktu, özel sektörden satın aldırdım. Kamulaştırma bedellerini Ankara'dan aldım geldim. Burada herşey hazır. Çorba hazır, geliyor içerisine birisi limon katıyor. Birşeyle dertlenmek gerekiyor.

Isparta Belediyesi'nde 6 aydır, 1 yıldır, 2 yıldır onaylanmayan projeler olduğunu, geçmeyen projeler olduğunu duyuyoruz. Gülistan Mahallesi'nin yolları, altyapısı, parkları oradaki yoğunluğu çeker mi? Siz orada kentsel değil, rantsal dönüşüm yapıyorsunuz. Emsali yükseltiyorsunuz. Müteahhide veriyorsunuz. Mal sahibine veriyorsunuz, kendiniz işlem yapıyorsunuz. Kamuya bir işlem olunca yok. 5 kattan fazla veremem. Neden veremezsin? Ben KYK'ya 7 kat verdim. Emsali serbest bıraktım. 400 kişi olsun diye 7 kat yapıldı. Gülistan Mahallesi'nde 12 kata çıkınca yolu, altyapısı çeker mi diye düşünmüyorsunuz ama buraya yurt yapılacağı zaman hmax: 15.5, emsal 1.5 veriyorsunuz. Buraya 8-10-12 katlı bir bina yapıp, sorun çözseydik olmaz mıydı? Yurt Yaptırma Birliği'nden çok ciddi mücadeleler verildi. İstanbul'daki yurt mahkeme kararıyla alındı.Deprem güçlendirmeye para harcandık. Aylık 25 bin TL kiraya verdik. Bunlar Isparta'nın değerleri. Ecdat bunu bize bırakmış. Bizim derdimiz bunu korumak. Isparta'da bir sorun var, neşter olmak amacındayız."

 

Bu haber 956 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...