SDÜ Tarih Topluluğu’ndan AB Projesi

19 Aralık 2012 19:17

Süleyman Demirel Üniversitesi Tarih Topluluğu  üyelerinden oluşan Grup 32 gurubu tarafından hazırlanan AB Eğitim ve Gençlik Programları, Ulusal Gençlik Girişimi, Eylem 1.2 kapsamında yürütülen “Tarihimizi Yaşatalım” adlı proje hibe aldı.

Şehirdeki ilim şehri ISPARTA vurgularına dikkate alan grup Isparta’nın en önemli ilim tarihi dokusu olan Ertokuş Bey Medresesi üzerine bir proje geliştirdi.Projenin içerisinde  seminerler , tiyatro , mangala oyunu gibi geniş yelpazede etkinlikler bulunuyor.

Projeyle ilgili açıklamada bulunan Tarih Topluluğu Yönetim Kurulu Başkanı Burak Kazım Mırık; “Sayın Rektörümüzün projelerde yer alın vurgusu ve şehrimizde son günlerde sıkça gündeme gelen Sayın Valimizin sıkça üzerinde durduğu ilim şehri Isparta için biz tarihçi gençler olarak neler yapabiliriz diye düşündüğümüzde ortaya ‘’Tarihimizi Yaşatalım ‘’ adlı proje çıktı bu projede ki amacımız şehrimiz için büyük bir övünç kaynağı olan Ertokuş Bey Medresisi üzerine bir proje geliştirdik ve bu projede ki amacımız Isparta’mız için büyük önem taşıyan fakat günümüzde önemini değerini gençler tarafından yitirmiş ERTOKUŞ beni tekrardan gün yüzüne çıkarmak. Proje  11-02-2013 - 24-05-2013 tarihleri arasından gerçekleştirilecek. Projeye destek veren Isparta Belediyesine de teşekkürlerini iletti

GENÇLİK MECLİSİ, TOBB ÜYELERİ İLE BULUŞTU

18 Aralık Salı günü şehrimize gelen TOBB Genç Girişimciler Kurulu Yönetim Kurulu Üyesi ve Habitat Kalkınma ve Yönetişim Derneği Onursal Başkanı Sezai Hazır, TOBB Genç Girişimciler Üst Kurul üyesi ve Kalkavan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Kalkavan, TOBB Isparta Genç Girişimciler Kurulu Başkanı ve yönetim kurulu  ile Antalyadan katılan değerli iş adamları ile Gençlik Meclisi olarak ilk buluşmamızı gerçekleştirdik . Bu buluşmayı gerçekleştiren  Gençlik Meclisi Başkanı Burak Kazım Mırık ve yönetim ekibinin ev sahipliğini yaptığı yemekte iş adamlarımız ve girişimciler gençlerle ve kurul üyelerimizle  sohbet edip bilgi ve birikimlerini onlarla paylaştılar. Gençlere girişimciliğin incelikleri anlatılırken girişimci insanların nasıl olması gerektiği  bilincinin aşılandığı yemekte bulunan  iş adamları  gençlere  her türlü destekte bulunacaklarının sözünü verdiler .

 

Bu haber 900 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...