MÜDEK Heyeti Mühendislik Fakültesindeydi

19 Aralık 2012 19:21

Farklı disiplinlerdeki mühendislik eğitim programları için akreditasyon çalışmaları yaparak Türkiye’de mühendislik eğitiminin kalitesinin yükseltilmesine katkıda bulunmak amacıyla faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşu MÜDEK (Mühendislik Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği), ara ziyaret çalışmaları kapsamında SDÜ Mühendislik Fakültesi Makine Bölümünde görüşmelerde bulundu ve incelemeler yaptı.

Prof. Dr. Orhan Alankuş, Prof. Dr. Haşmet Türkoğlu ve Dr. Can Meydanlı’dan oluşan MÜDEK heyeti, değerlendirmelerini, Rektörlük İhale Salonu’nda yapılan bir toplantıda, Üniversitemiz Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hüseyin Akyıldız, Prof. Dr. İskender Akkurt, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erdoğan Küçüköner, Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Ali Bolattürk, Makine Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ertuğrul Durak ve Bölüm Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Recai Fatih Tunay’a aktardı.

Toplantı öncesinde MÜDEK heyetinden Prof. Dr. Orhan Alankuş ile Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erdoğan Küçüköner, SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu’nu ziyaret etti.

Ziyarette konuşan, MÜDEK temsilcisi Orhan Alankuş, akreditasyon çalışmaları hakkında bilgi vererek bu değerlendirmeler sürecinde üniversite ve mühendislik fakültesinin alt yapısı hakkında bilgi alma imkanı bulduklarını, eğitiminde kalite standartlarının oluşturulması ve kalite iyileştirme girişimlerini başlatılmasını desteklediklerini söyledi.

Rektör İbicioğlu da, küresel standartları yakalama ve bunları aşma noktasında önemli çalışmalar yapan SDÜ’nün tüm akademik birimlerinde, oluşabilecek aksaklıkların giderilmesi ve iyileştirmeye yönelik sürekli çalışmalar yaptıklarını belirtti. YDYO’nun geçtiğimiz günlerde Avrupa Dil Portfolyosu aldığını da belirten İbicioğlu, yüksekokul bünyesinde verilen belgelerle öğrencilerin Avrupa’da dil sınavından muaf tutularak eğitim alabileceklerini kaydetti. Diş Hekimliği Fakültesi ve Tıp Fakültesinde de yürütülen akreditasyon çalışmaları hakkında da bilgi veren İbicioğlu, MÜDEK’in bu değerlendirmesinden sonra Mühendislik Fakültesinin marka imajı, talep edilebilirliği, eğitim-öğretiminin yetkinlik ve verimliliğinin daha da artacağını ifade etti.

SDÜ Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü, 30 Eylül 2011 ve 30 Eylül 2013 tarihleri arasında geçerli olmak üzere Mühendislik Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği(MÜDEK) Akreditasyon Kurulu (MAK) tarafından akredite edilmişti.

 

Bu haber 679 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...