Diyanet – Sen’in teklifi ile uygulama başladı

10 Aralık 2016 11:37

Diyanet – Sen Isparta Şubesi Başkanı Osman Akçil, geçtiğimiz gün Antalya Belek’te gerçekleştirilen 2. Büyük Türkiye Buluşması’nda dile getirilen Hac ve Umre ücretlerinin Türk Lirası olarak tahsil edilmesi konusunun Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından da kabul gördüğünü söyledi.

Diyanet - Sen’in geçtiğimiz hafta sonu Antalya Belek’te gerçekleştirdiği Diyanet - Sen 2. Büyük Türkiye Buluşması’na katılan Isparta Şube Başkanı Osman Akçil, toplantı ile ilgili olarak bir açıklama yaptı. Başkan Akçil açıklamasında; “Bilindiği gibi sayın Cumhurbaşkanımız ülkemizin bekası açısından tüm halkımızı ellerindeki dolarları bozdurarak Türk Lirasına çevirmeleri çağrısında bulunmuştu. Bu çağrı konusu, sendikamızın geçtiğimiz gün Antalya Belek’te yapılan İl Başkanları toplantısında da gündeme geldi ve gerek toplantıya katılan Diyanet - Sen Genel Başkanımız sayın Mehmet Bayraktutar toplantıda yaptığı konuşmada, uluslararası üst aklın ülkemize ve coğrafyamıza yönelik saldırılarının her boyutuyla devam ettiğini hatırlatarak, ‘Ülke olarak bizim de milli çıkarlarımız için bu şer odaklarıyla her alanda mücadele etmemiz gerekiyor. Terör belası ile darbe belası ile dize getiremedikleri dizayn edemedikleri ülkemizi şimdi de ekonomik anlamda kıskaca almak isteyen üst akılla mücadelede devlet millet bütünlüğünü göstermemiz zaruridir. 15 Temmuz’da gösterilen Çanakkale ruhu ekonomik mücadelede konusunda da devam etmelidir. Bizi Dolar ile dize getirmek isteyenlere TL kullanarak, Türk malı tercih ederek en güzel cevabı vereceğiz. Bu anlamda Diyanet İşleri Başkanlığımız tarafından hac ve umre ücretlerinin TL üzerinden tahsil edilme kararı bizi son derece mutlu etmiştir. Hafta sonunda düzenlediğimiz ve Türkiye’nin dört bir yanından şube başkanı il ve ilçe temsilcilerimizle gerçekleştirdiğimiz 2. Büyük Türkiye Buluşmamız’da dile getirdiğimiz bu konunun başkanlığımız tarafından karara bağlanarak uygulamaya konması son derece olumlu bir gelişmedir. Terörle mücadeledeki kararlılığımız ekonomi alanında da devam edecektir. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın’ ifadelerin kullanırken, Memur - Sen Genel Başkanımız Ali Yalçın da konuşmasında, Türkiye’ye diz çöktüremeyen çevrelerin dolar üzerinden operasyona yeltendiğini belirterek, Diyanet İşleri Başkanlığına çağrıda bulunarak, ‘Hac ve umre ibadeti için verilen hizmet dolar üzerinden değil TL üzerinden yapılmalıdır” demiştir.

Bunun üzerine, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından bir gün sonra yapılan açıklamada ise; ‘Başkanlığımız Hac ve Umre ücretlerinin Türk Lirası olarak tahsil edilmesine yönelik geniş kapsamlı çalışmasını tamamlamıştır. Buna göre Başkanlığımız 5 Aralık 2016 tarihinden itibaren Hac ve Umre ücretlerinin Türk Lirası üzerinden tahsil edilmesine karar vermiştir’ açıklaması yapılmıştır.

Dolayısıyla, Diyanet – Sen olarak Diyanet İşleri Başkanlığımıza yaptığımız bu çağrı ve teklifin kabul görmesi bizleri de sendikacılar olarak milletimiz adına son derece mutlu etmiştir” dedi.

 

 

Bu haber 542 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...