El emeği, göz nuru eserler Paris’te sergilenecek

12 Aralık 2016 16:55

Isparta Belediyesi 20 – 24 Ocak 2017 tarihleri arasında Fransa’nın Başkenti Paris’te gerçekleştirilecek olan ‘Maison&Object Paris’ Fuarına katılarak Belediye tarafından tamamı Trend, Fabrikasyon olmayan, serisi bulunmayan ürünlerin yer alacağı sergi açacak.

Belediye Meclisi’nin Aralık ayı ilk toplantısında, Isparta Belediyesi’nin Paris’te düzenlenecek olan fuara katılımı ile ilgili gündem maddesi meclise geldi.

Belediye ve Meclis Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, gündemin dördüncü maddesinde bulunan; 20 – 24 Ocak 2017 tarihleri arasında Belediyemizce tamamı Trend, Fabrikasyon olmayan, serisi bulunmayan ürünlerin yer alacağı ‘Maison&Object Paris’ Fuarına (Yol hariç) Belediyemiz görevlilerinin katılmalarının görüşülmesi konusunu, daha detaylı bir rapor hazırlanması ve meclise sunulması için Plan ve Bütçe Komisyonuna havalesini meclis üyelerinin onayına sundu ve gündem maddesi oy birliği ile ilgili komisyona havale edildi. Komisyon bu konuda hazırlayacağı raporu meclisin Cuma günü yapılacak olan Aralık ayı son toplantısında meclise sunacak. Komisyon raporu meclis tarafından kabul edilmesi halinde Isparta Belediyesi söz konusu fuara katılabilecek.

Belediye ve Meclis Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, komisyona havale edilen gündem maddesi ile ilgili bir açıklamada bulunmak istediğini belirterek şunları söyledi, “Bilindiği gibi, belediye olarak geçtiğimiz Eylül ayında TÜYAP tarafından İstanbul’da bu yıl 27.’si düzenlenen ve Dünya markalarının yer aldığı Uluslararası Züccaciye Ev, Mutfak Eşyaları, Dekoratif Hediyelik, Elektrikli Ev Gereçleri Fuarına katılmıştık. Biz bu fuarda ISMEK kurslarında gerek mahallelerdeki ev hanımlarının ipek kumaş ve ipek iplikten oluşan tamamı el emeği ve göz nuru ile işledikleri el sanatları ve tekstil ürünleri, gerekse Ahşap Ağaç Oymacılığı Sanat Merkezinde ahşaba üç boyutlu olarak işlenen tablolarla katıldık.

İşte o fuarda büyük fuar organizatörleri tarafından Ocak ayında Paris’te yapılacak olan ve tamamı trend, fabrikasyon olmayan, serisi bulunmayan ürünlerin yer aldığı, ortalama 86 bin kişinin ziyaret ettiği ve milli geliri 50 bin doların üzerinde bir alıcı gurubuna hitap eden fuara davet edildik. Bu çok önemli ve uluslar arası bir fuar. Dünyaya açılan bir fuar. Dolayısıyla, bu fuara katılma kararı aldık. Bu fuarda, belediye olarak düzenlemiş olduğumuz kurslarda el emeği göz nuru ile üretilen ürünler sergilenecek” dedi.

 

 

 

Bu haber 671 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...