Başkan Günaydın, Bakan Eroğlu’na desteklerinden dolayı teşekkür etti

12 Aralık 2016 16:57

Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, Hayvan Barınağı Projesine maddi destek sağlayan, yine Darıderesi 2 ve Andık Deresi barajları için Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’na teşekkür etti.

Isparta Belediyesi, eski Burdur Yolu üzerinde Hayvan Barınağı kurma çalışmalarında son aşamaya gelirken, hayvan barınağı için Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından iki parti halinde 770 bin liralık maddi destek sağlandı. Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın hayvan barınağı çalışmalarının devam ettiğini söyleyerek, “Yapılmakta olan hayvan barınağımızın maliyeti 2 milyon lira. Şu anda bitmek üzere. Orman ve Su İşleri Bakanımız Prof. Dr. Veysel Eroğlu iki parti halinde Hayvan Barınağı yapımı için 770 bin lira para gönderdi. Belki bir üçüncü yardımı daha yapabilir, belli olmaz. O zaman bizim harcadığımız paranın net yarısını Orman ve Su İşleri Bakanlığı karşılamış oluyor. Bakanımıza kamu nezdinde teşekkür ediyorum” dedi.

Isparta’nın içme suyunu karşılayan Darıderesi 1’in yanı sıra Darıderesi 2 Barajının da Bakan Eroğlu’nun katkılarıyla şehre kazandırıldığını söyleyen Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, yine Andık Deresi için de proje çalışmasının yapıldığını söyledi. Günaydın, baraj yapımları için katkı sağlayan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile AK Parti Isparta Milletvekili ve TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Süreyya Sadi Bilgiç’e de teşekkür etti.

Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu’nun Isparta ziyaretleri sırasında belediyeyi de ziyaret ettiğini ayrıca bakanlığın temel atma törenine katıldığını hatırlattı. Günaydın, “Temel atma töreni esnasında ‘Sayın Bakanım bizim suya ihtiyacımız var. Eğirdir Gölü bize çok pahalıya mal oluyor. Üst bölgelerde yerlerimiz var, oralara baraj yapılması lazım. Darıderesi 2 Barajını yapar mısınız’ dedik. Başladı ve kanal çalışmaları bitti, yapımı devam ediyor. 2 yıl içerisinde bu barajımız bitecek. Yine ‘Sayın Bakanım Andık Deremiz var. Oraya da  baraj yaparsak iki baraj bizim işimizi görecek, 400-500 bin nüfusa kadar cevap verebilecek’ şeklinde beyanım oldu. ‘Bunu büyük bir milli servet olarak Türkiye Cumhuriyetinin öz kazancı olarak görüyorum Sayın Bakanım’ demiştim. Bugün de yine bakanlıktan bir memur daha geldi. Konuştuk, Andık Deresinin de projesini bitirmek üzereler. Şu anda Andık Deresi de devreye girdi diyebiliriz. O barajı da yapacağız. Bu konularla ilgili Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç Beye de teşekkür ederim. Bunlar Isparta’mız için büyük bir olaydır. Muhalefet olarak görülen bir belediye başkanına böylesine hizmetler verdiren bir Bakan. Kendisine Isparta halkı ve şahsım adına gönülden teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Bu haber 703 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...