İmar Planı baştan sona değişecek

8 Ağustos 2012 16:16

 

 

Belediye Meclisi, Isparta ili İmar Planı ile ilgili halihazır planın günün şartlarına göre yeniden yapılması için harekete geçti. Komisyona havale edilen konu Cuma günü karara bağlanacak.

 

Belediye Meclisinin Ağustos ayı ilk meclis toplantısı önceki gün gerçekleştirildi. Belediye Meclis Salonunda Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın başkanlığında yapılan toplantıda gündemdeki maddeler görüşülerek karara bağlandı.

Bu doğrultuda; 1980’lerde yapılan ve eski olduğu yönünde sürekli eleştiriler alan şehrin imar planı konusunda ilk adım atıldı. Gündemin dördüncü maddesinde bulunan; Isparta ili İmar Planı ile ilgili halihazır planın günün şartlarına göre yeniden yapılmasının görüşülmesi konusu ele alındı.

Söz konusu gündem maddesi ilk önce İmar Komisyonuna havale edilmesi düşünüldü. Ancak, Bu konuda söz alan MHP’li Belediye Meclis üyesi Metin Kaya; “Bu konuda İmar Komisyonu çalışmasını tamamladı ve artık işin plan yaptırılması boyutuna yani maddi boyutuna geldi. Sanıyorum Belediyemiz bu konuda 31 Ağustos tarihinde ihaleye çıkacak. Bu nedenle konu Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilmesi gerekmektedir” dedi.

Bunun üzerine, söz konusu gündem maddesi Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi. Komisyon, önümüzdeki Cuma güne kadar konuyu araştırıp rapor hazırlayacak ve Cuma günkü Meclis toplantısında meclise sunacak.

 

 

 

Bu haber 1466 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...