Gençlik Merkezi, Katre Projesini hayata geçirdi

13 Aralık 2016 16:22

Isparta Gençlik Merkezi gönüllü gençleri tarafından 1 aylık hazırlık aşamasından sonra uygulamaya geçirdiğimiz proje 09 Aralık 2016 Cuma günü Eğirdir ilçesinin Sorkuncak Köyü Orta ve İlk Okullarında öğretim gören öğrencilerle hayat buldu.

 70 gönüllü gencimiz ile gerçekleştirdiğimiz Katre Projesinde amacımız Gençler arasında sosyal farkındalık oluşturarak sağlıklı bir iletişim ortamı oluşturmak, gençlerin gönüllü olarak sorumluluk duygularını geliştirmek ve topluma daha duyarlı bireyler kazandırmak, kırsalda yaşayan ve köy okulunda okuyan gençlere üniversite öğrencileri aracılığıyla vizyon kazandırmak, gençlere çevre bilinci kazandırmak, Gönüllü ve Üniversiteli gençlerde aidiyet duygusu oluşturmak bununla birlikte Gönüllü gençlerimizin ve öğrencilerimizin moral ve motivasyonunu arttırmaktı. Gerçekleştirdiğimiz proje tam anlamıyla amacına uygun bir şekilde uygulanırken gençler aldıkları sorumlulukları yerine getirmenin köy okulu öğrencileri de gördükleri ilgi ve alaka ile ziyadesiyle mutlu oldu.

Katre Projesi ile köy okullarında eğitim – öğretim gören öğrencilerle üniversite de eğitim gören gençlerin bir gün boyunca zamanlarını verimli bir şekilde geçirilmesi amaçlandı. Üniversiteli ve gönüllü gençlerden oluşturulacak grupları tüm sınıflara dağılması sağlanarak ve o sınıflardaki öğrenciler ile “kardeşlik iklimi” oluşturuldu. Kardeşlik kavramının fazlasıyla hayat bulduğu Katre Projesi tüm katılımcılarda tebessüm hiç eksik olmadı. Proje ile gerçekleştirdiğimiz etkinlerle Köy okulundaki gençler ebru sanatı ile tanıştırıldı.

Üniversiteli gençler ile köy okulunda eğitim gören öğrenciler öğle yemeğini birlikte yedi ve paylaşmayı birlikte öğrendi.

Köyde okuyan gençlere eldiven, polar, tişört, çorap, şapka, futbol topu, badminton raketi, topu ve filesi, basketbol topu ve filesi, hikaye kitapları, mangala seti, balon, vb hediyeler gönüllü gençlerimiz tarafında hazırlanarak dağıtıldı.

Proje kapsamında Gönüllü gençlerimiz tarafından öğrencilere müzik ziyafeti düzenlendi. Yine gönüllülerimiz tarafından öğrencilerle birlikte Okulun koridorlarına gençlerin ilgisini çekecek resimler çizildi. Öğrenciler ile unutulmaya yüz tutmuş geleneksel sokak oyunları oynandı.  Anasınıfı ve 1. Sınıf öğrencilerine palyaço gösterisi ve yüz boyama sanatı yapıldı.

Sabah 10.00’da başlayan projemiz 15.00’de son bulurken gönüllülerimiz projenin manevi hazzını yaşarken Sorkuncak Köyü öğrencileri soğuk geçen kış ayının bu gününü sıcacık bir tebessüm ile geçirmenin mutluluğunu yaşadı.

 

 

Bu haber 740 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...